Tein pitkästä aikaa juustokakkua, tai ylipäätään mitään kakkua. Tämä synttärikakku onnistui todella hyvin ja oli oikein maukasta. Olen kerran ennen tehnyt kakun, mutta tuolloin siitä ei tullut niin kiva, koska en laittanut tarpeeksi paljon mansikoita. Ihanan kesäistä, ei voi muuta sanoa! :D
Mansikka-valkosuklaajuustokakku (resepti täältä)
n. 200 g mansikoita
500 g raparperia
2 1/2 dl sokeria
1/2 dl maissitärkkelystä
5 liivatelehteä
2 dl kermaa
1 rkl vaniljasokeria
2 valkuaista
200 g valkosuklaata
200 g tuorejuustoa
2 rkl sitruunamehua
80 g voita
200 g oreoita tai dominokeksejä
1. Aloita keittämällä raparperikiisseli. Huuhdo ja kuori raparperinvarret. Pilko pieniksi paloiksi kattilaan, lisää sokeri ja kuumenna. Keitä keskilämmöllä kiisseliä noin 5 minuuttia.
2. Ota sitten 0,5 dl lientä pieneen kulhoon tai lasiin. Sekoita siihen maissitärkkelys ja kaada takaisin kattilaan. Kuumenna kiisseli kunnes se saostuu. Laita kylmenemään.
3. Poista mansikoista kannat ja viipaloi ne. Ota iso irtokakkupohja (n. 28 cm ) ja aseta sen pohjalle kelmu. Kiinnitä vuoka ja leikkaa mahdollisesti ylimääräiset muovikelmun palat reunoilta. Sivele vielä hieman ruokaöljyä vuuan reunoille. Asettele mansikanviipaleet tiiviisti vierekkäin vuuan pohjalle.
4. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja vaniljasokeri löysähköksi vaahdoksi. Erottele ja vatkaa valkuaiset.
5. Sulata valkosuklaa mikrossa varovasti sekoitellen. Pehmennä vähäsen tuorejuustoa isossa kulhossa, lisää siihen valkosuklaa. Yhdistä valkosuklaa-tuorejuustoseokseen muut täytteetn aineet: raparperikiisseli, kermavaahto ja valkuaisvaahto.
6. Kuumenna pieni määrä sitruunamehua pienessä kattilassa. Kun mehu kiehuu, purista liivatelehdistä ylimääräiset vedet pois ja sulata kuumaan nesteeseen. Kaada liivateseos ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen täytteen joukkoon. Kaada täyte mansikoitten päälle ja anna hyytyä jääkaapissa n. 3 tuntia.
7. Murskaa keksit (minigrip-pussissa kaulimella). Sulata voi ja anna hiukan jäähtyä. Yhdistä voi ja keksimuru. Painele keksimuruseos täysin hyytyneen täytteen päälle. Anna kovettua vielä hetki jääkaapissa.
8. Ota lopuksi tarjoilulautanen (riitävän iso) ja laita se kakkuvuuan "päälle" tarkoitus on kumota siis kakku toisinpäin siihen. Kumoaminen onnistuu oikeasti tosi helposti, kunhan sen vain tekee ripeästi. Halutessaan voi vetää kakun ympäri palettiveitsellä tai muulla lastalla, että näkee kakun varmasti irtoavan vuuasta.
Nauti esim. Mansikkalimsan kanssa
Onpas hyvän näköinen, kelpasi teidän juhlia!
VastaaPoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaJuu, kakku katosikin aika pian ;D
VastaaPoista