Tuntuipa ihanalta kokata, nyt kun en ole "kauheasti" leiponut tai kokannut Yyterin hiekkarantojen jälkeen :)
Tänään lounasta tehdessä en jaksanut oikeastaan mitään reseptiä kaivella, menin ihan fiilispohjalla, mikä on kivaa siinä missä hyvän reseptin noudattaminen.
Jonkunlaisen ohjeen kuitenkin kehittelin tehdessäni kasvispihvejä. Sekään ei ole tietysti niin vakavaa, että mitä kasviksia käyttää , samoin mausteitten suhteen. Tässä on vain ehdotukseni, jotai voi sovellella. Idean sain kaverini mummulta, joka valmisti vähän samantyyppisiä kasvispihvejä meille. Niihin tuli kesäkurpitsan ja porkkanan lisäksi ainakin selleriä ja kai palsternakkaa.
Näistä tuli kyllä hyviä, teen joskus toistekin. Sopi hyvin ranskalaisten kanssa, ja oli mahtavaa kesäruokaa!
Kasvisraastepihvit ( 4 kpl : 1-2 hengelle)
1, 5 dl kesäkurpitsaa raastettuna1-1,5 dl porkkanaa raastettuna
n. 0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
1/2 kananmuna
1-2 tl yrttimausteita: timjamia, oreganoa, basilikaa, kirveliä yms.
suolaa & pippuria
1. Sekoita raastettuihin kasviksiin jauhot. Lisää joukkoon kananmunaa. Mausta lopuksi hyvin.
2. Kuumenna pannulla n. 1 rkl öljyä. Muotoile taikinasta pihvejä pannulla, ja paista keskilämmöllä noin 10 minuuttia. Älä paista todellakaan liian kuumalla pannulla, tai muuten pihvit palavat ja ne voivat olla kuivia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti