tiistai 22. heinäkuuta 2014

Toscakakku


Leivoin pitkästä aikaa toscakakkua. Tämä on yksi lukuisista leivonnaisista, joita olen leiponut tuliaiseksi mennessäni (yö)kylään. Resepti on äitini perinneresepti, tällä ohjeella olen aina leiponut :) Suurensin vähän vain kuorrutuksen määrää, koska tykkään ainakin itse runsaskuorrutteisesta toscakakusta! Ne mantelilastuthan ovat paras kohta kakusta :D


Toscakakku

Pohja:

3 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
100 g voisulaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kuorrutus:

80 g voita
80-100 g mantelilastuja
1/2 dl sokeria
1 rkl maitoa 
1 rkl jauhoja

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota keskikokoinen kakkuvuoka (n. 23-25 cm) Sulata voi mikrossa ja anna jäähtyä.

2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe jauhoihin.

4. Yhdistä jauhoseos ja voisula vuorotellen muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja paista melkein kypsäksi noin 30 min

5. Valmista kuorrutus sillä välin kuin kakku on uunissa.

6. Kuumenna kaikki kuoruutuksen aineet kattilassa, niin että voi sulaaa. Älä keitä.

7. Levitä kuorrutus lähes kypsän kakun päälle

8. Paista kakkua vielä noin 5-10 minuuttia, kunnes kakku on täysin kypsä ja pinta kauniin värinen.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti