Toscakakku
Pohja:
3 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
100 g voisulaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kuorrutus:
80 g voita
80-100 g mantelilastuja
1/2 dl sokeria
1 rkl maitoa
1 rkl jauhoja
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota keskikokoinen kakkuvuoka (n. 23-25 cm) Sulata voi mikrossa ja anna jäähtyä.
2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe jauhoihin.
4. Yhdistä jauhoseos ja voisula vuorotellen muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja paista melkein kypsäksi noin 30 min
5. Valmista kuorrutus sillä välin kuin kakku on uunissa.
6. Kuumenna kaikki kuoruutuksen aineet kattilassa, niin että voi sulaaa. Älä keitä.
7. Levitä kuorrutus lähes kypsän kakun päälle
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti