tiistai 1. heinäkuuta 2014

Suolainen kakku vuohenjuustolla, pistaasipähkinöillä ja luumuilla


Kun mietin, mitä leipoisin tai kokkaisin tänään, tuli ensimmäiseksi mieleen valmistaa omatekoista ketsuppia, tuoreista tomaateista. Päätin kuitenkin jättää ketsupin tekemisen lähemmäksi sitä hetkeä, kun seuraavalla kerralla teen hampurilaisia. Yhtäkkiä mieleeni pälkähti tehdä suolaista kakkua, jota olen jo kerran tehnyt.

Alunperin kiinnoistuin tekemään kakkua kun näin kokki Rachel Khoon valmistavan sitä ohjelmassaan Pieni keittiö Pariisissa. Muistan, että innoistuin pian leipomaan kakkua, koska en ollut tehnyt sen tyyppistä aikaisiemmin. Suosittelen todella tätä reseptiä, kun haluatte yllättää ystävänne. Kannattaa tietysti muistaa mainita, että tämä leivonnainen on suolaista :D

Jos vielä innostun tekemään joskus kakkua, voisin soveltaa sitä, vaikkakin hieman sovelsin jo tänään. Käytin vuohenjuustona kovaa, enkä pehmeää vuohenjuustoa, mikä ei haitannut yhtään. Esimerkiksi kuivattujen luumujen tilalla voisi käyttää rusinoita, tai muita kuivahedelmiä, pistaasipähkinöiden sijaan muita pähkinöitä. Pinei varoituksen sano lopuksi pistaasipähkinöistä. Ensimmäisellä leivontakerralla kaupasta ei löytynyt suolaamattomia ja kuorettomia pistaaseja, joten kakusta tuli hieman liian suolaista. Jos siis käytät suolattuja pistaaseja, niin suolan määrää kannattaa vähentää hiukan. Tällä kertaa oli oikeanlaisia pistaaseja :)



Suolainen kakku vuohenjuustolla, pistaasipähkinöillä ja luumuilla (resepti täältä)


250 g vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
150 g pehmeää vuohenjuustoa
100 g kuivattuja luumuja
80 g suolaamattomia, kuorettomia pistaasipähkinöitä
4 kananmunaa
1,5 dl oliiviöljyä
1 dl jugurttia
50 g maitoa
1 tl suolaa
ripaus pippuria


1. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Vuoraa pitkänomainen vuoka (leipävuoka) leivinpaperilla ja voitele se öljyllä.
2. Pilko vuohenjuusto, luumut ja pistaasit pienehköiksi paloiksi, sellaisiksi jotka ovat mielestäsi sopivia kakussa. Mittaa jauhot ja leivinjauhe, sekoita. Lisää myös pilkotut ainekset ja sekoita ne jauhojen kanssa.
3. Vispaa toisesssa leivontakulhossa 4 kananmunaa, kunnes niiden rakenne muuttuu ilmavammaksi. Kaada öljyä joukkoon vähitelle, koko ajan sekoittaen. Lisää jugurtti, maito ja suola sekä pippuri ja sekoita. 
4. Yhditä kuivat aineet nestemäisiin. Älä sekoita liikaa. Kaada taikina vuokaan ja paista 40 minuuttia uunin alatasolla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti