Okei, blogi on mennyt jo turhan monta päivää "piirakka-linjalla". nyt kun olen palannut hieman pidemmäksi aikaa kotiin voin luvata, että täällä tulee olemaan jotain muuta kuin piirakkapäivityksiä :D Kuitenkin tämän päivän resepti on helpohko lisäke ruualle, eikä mikään kauhean pitkä päivitys.
Kyllä, kieltämättä hieman erikoinen yhdistelmä: ahventa ja vadelmia, mutta toimii!
Tarkoituksena oli hyödyntää jääkapissa ollutta vuohenjuustoa. Juusto sopi hyvin yhteen kesäkurpitsoiden kanssa. Annoin kesäkurpitsoiden olla noin 30-40 minuuttia uunissa, ja lisäsin vasta lopussa vuohenjuuston. Jos haluaa "tukevoittaa" ruokalajia, niin voi esim tehdä jauheliha- tai linssikastikkeen, kovertaa kesäkurpitsat ja täyttää ne kastikkeella. Lopuksi päälle vuohenjuustoa.
Kesäkurpitsa ensimmäisen paiston jälkeen.
Vuohenjuustokesäkurpitsat ( 2-4 lle)
kesäkurpitsa tai pari
merisuolaa
oliiviöljyä
vuohenjuustoa viipaleiksi leikattuna (3-4 palaa per puolikas kesäkurpitsa)
1. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Halkaise kesäkurpitsa(t). Ripottele päälle hieman merisuolaa sekä levitä oliiviöljyä noin 1/2 rkl per puolikas. Laita leivinpaperin päälle uunipellille ja suoraan uuniin, vaikka se ei olisikaan vielä valmis. Paista noin 30-40 min keskitasolla.
2. Kun kesäkurpitsan puolikaat saavat hieman väriä, ota ne pois uunista ja aseta 3-4 palaa vuohenjuustoa jokaiselle puolikkaalle. Laita sitten takaisin uunin ylätasolle ja nosta lämpötilaa 250 asteeseen. (voit käyttää mahdollisesti ylävastuksia/grillivastuksia)
3. Ota kurpitsat pois uunista, kun vuohenjuusto on saanut väriä ja osittain sulanut. Tarjoile heti.
Herkullisen näköistä, hyviä ideoita!
VastaaPoistaNamnam! Ihanan näköisiä.
VastaaPoistaKiitos! :)
Poista