Tänään oli niin mahtava sää grillaukseen :) Valmistimme tuttuun tapaan kasviksia ja lihaa, mutta uudet tulokkaat olivat kylmäsavulohi-herkkusienet. Myös omenoiden paistaminen oli hyvä idea!
Kasvikset ovat pääasiassa hyvin helppo valmistaa grillissä. Pilkkominen, sopiva aika paistumassa ja hieman mausteita :) Joskus olemme tehneet kasvisvartaita, ne kuitenkin ovat osoittautuneet huonommiksi paistamisen kannalta, kuin yksittäiset kasvispalat.
Tosiaan valmistin ensimmäistä kertaa grillissä herkkusieniä. Ohje ja innoitus syntyi Pirkka-lehden lehdestä. Minun ei tule tehtyä juurikaan sienistä mitään, olikin siksi mukava syödä niitä pitkästä aikaa. Hyviähän sienistä tuli, tosin kalaa menee yllättävän paljon näin isojen herkkusienien ympärille, joten varaa riittävästä lohta! Tosin pienemmätkin sienet voisivat olla kivoja ;)
Sulatejuustolla täytetyt kylmäsavulohiherkkusienet
herkkusieniä
kylmäsavulohta (riittävästi!)
sulatejuustoa/tuorejuustoa
coctailtikkuja
1. Pese ja puhdista sienet huolellisesti. Leikkaa/koverra kannat pois.
2. Laita koloon hieman sulatejuustoa ja halutessasi voit laittaa jotain mausteita.
3. Kääri lohiviipale sienen ympärille ja kiinnitä coctailtikulla. Paista grillissä noin 5-10 minuuttia.
Ja tässä alla vielä kuvia ruuista pöydässä. Nyt on kyllä erittäin ihanaa kun saa paljon kotimaisia kasviksia. Esimerkiksi tänään huomasin kaupassa kotimaista parsakaalia. Siitä voisi kehitellä jotain uudenlaista ja erikoista ;) Toivon, että nämä hyvät säät jatkuisvat koko loppu kesän, ulkona syöminen on aina yhtä ihanaa :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti