Tämä resepti on italialaistyyppisestä ruokakirjasta, jonka sain joskus synttärilahjaksi. Kirjan nimi on Italian herkkuja alkupaloista jälkiruokiin. Olen tehnyt piirakkaa vain kerran, mutta siitä tuli niin hyvää, että haluaisin tehdä sitä toistekin. Piirakkaan voi myös käyttää muuta hilloa aprikoosin tilalla.
Aprikoosipiirakka
4 dl vehnäjauhoja+ jauhottamiseen
1 dl sokeria
125 g voita
1 muna ja 1 keltuainen vatkattuna
250g (vähäsokerista) aprikoosihilloa
tomusokeria koristeluun
1. Kaada jauhot ja sokeri kulhoom. Lisää joukkoon voi ja hiero sormin murumaiseksi seokseksi. Vaivaa sekaan kananmunaa, niin että taikina pysyy koossa. Peitä tuorekelmulla ja anna olla jääkaapissa 30-45 min.
2. kauli 2/3 taikinasta jauhotetulla pöydällä (varovasti, koska taikina on haurasta) levitä se matalaan voideltuun ja korppujauhotettuuun piirakkavuokaan.. Laita aprikoosihilloa päälle.
3. Kaulitse loppu taikina n. 5 mm paksuiseksi ja leikka siitä n. 1 cm levyisiä suikaleita. Sivele piirakan reunoille vähän vettä ja sommittele suikaleet ristikoksi piirakan päälle. Jäähdytä jääkaapissa 20 min.
4. Paista piirakkaa uunissa 200 asteessa n. 20-25 min. Annä jäähtyä hieman ja siivilöi sitten päälle tomusokeria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti