Tänään en tehnyt mitään erikoista, mutta pastan seuraksi wokkasin vihanneksia. Minulla vieläkin muhii mielessä idea pastapäivityksessä. Haluaisin tehdä vaan sen sen verran kunnolla, että siihen menisi aikaa, varmaankin koko päivä. Ja nyt aikaa menee matkustamisessa ja muutenkaan helteiset päivät eivät houkuttele viettämään koko päivää pastataikinoiden parissa :D
No kaupastakin saa hyvää pastaa, mutta kaupan tuorepastaa olen keittänyt ties milloin. Vaikka pastaa usein moititaan vähäravinteiseksi ja epäteerveelliseksi, niin on se hyvin kivaa kesäruokaa. Ja sen lisukkeetkin valmistuvat äkkiä. Tällä kertaa käytin pelkkiä kasviksia, mutta esim. tofua voisi käyttää. Ainemääriä en jaksanut yhtään punnita tai mitenkään mitata. Siitä mitä tein tuli kahdelle hengelle.
Joskus en "osannut" tehdä muita kuin tomaattisia kastikkeita, tai lisukkeita palstalle. Ei se pelkästään osaamisesta ollut kyse, olin vain niin tottunutettä pastan piti olla "tomaattista." En toki ole hylännyt tomaattisia kastikkeita pastan kanssa, ne ovat mielestäni parhaita pastan kumppaneita! On kuitenkin kiva aina välillä ja hyväkin poiketa tutuilta raiteilta. Monessa muissakin ruuissa kuin pastakastikkeissa, ja miksipä ei asioissakin. Sillä kun tekee jonkun asian eri tavalla kuin yleensä oppii sinä panosti uutta. Uusi tapa voi olla keittiössä tietysti myös huonompi, mutta parempaakaan tapaa ei voi löytää jos ei yritä.
Oke nyt kirjoittelu riistäytyi vähän liian filosofiseksi:D Tarkoitin vain, että muistakaa käyttää luovuuttanne keittiössä. Kokkailusts nauttii eri tavalla kun ei aina seuraa tuttuja polkuja. Tiedän, että jos on aloitteleva kokki, on hankalampaa kokata "reseptin sivusta".Vähitellen kehittyy, vIkkapa lisäämällä uuden raaka-aineen siten ruokaan, jota on tehnyt aina. Tai maustamisella,sillä tosiaan on valtava vaikutus. Hyvin maustettu ruoka on hyvää :) Onnea ja menestystä kaikille kokkailuun ! Pitäkää hauskaa :D
Curry-kasvispasta
oliiviöljyä
kevätsipuli
pala kukkaalia
pala kesäkurpitsaa
tuoreita herneitä
sitruunan mehua ja kuorta
currya
suolaa (pippuria)
hieman chilijauhetta
kuivattua persiljaa (1-3 tl, reilusti jotta tulee makua)
haluamaasi pastaa (fusilli, penne yms.) keitettynä al denteksi
1. Kuumenna oliiviöljy pannussa. Kuullota öljyssä runsaasti currya.
2. Pilko sipuli, kukkakaali ja kesäkurpitsa. Lisää kukkakaali ensimmäiseksi kuumalle pannulle, sitten sipuli ja lopuksi kesäkurpitsa.
3. Ota herneitä pieneen kulhoon. Pese sitruuna. Sekoittele aina välillä kasviksia pannulla, etteivät ne pala. Pidä liettä koko ajan kuumimmalls tai lähes kuumimmalla teholla. Kun kasvikset ovat kypsiä (kuitenkin niin että purutuntumaa on)raasta sitruunan kuorta hiukkasen, purista myös sitruunan mehua. Mausta vielä persiljalla, suolalla, chilillä, (pippurilla) ja muilla haluamilla mausteillasi. Tuoreet yrtit ovat ihania, voit käyttää esim persiljaa tai basilikaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti