perjantai 25. heinäkuuta 2014

Taatelibriossit




Briosseja tein ensi kertaa elämässäni viime keväänä. Olin saanut jolulahjaksi ruoka- ja leivontalehden, josta taatelibrissien reseptin bongasin. Haaveena olisi joskus hankkia oikeita briossivuokia. Tällä kertaa vuokina toimivat tavalliset amerikan muffinivuuat, jotka ovat tukevampia ja isompia kuin tavalliset muffinivuuat. Briossit ovat muuten aikas makeita, vaikkei niihin tulekaan sokeria.

Taatelibriossit (ohje täältä)

15 kpl
3 kpl munaa
20 g hiivaa
1 1/2 dl täysmaitoa
6 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
150 g voita
Täyte

200 g kuivattuja taateleita (hienoksi silputtuna)
Voiteluun
1 kpl munaa

1. Varmista, että munat, hiiva, maito ja voi ovat kylmiä. Mittaa yleiskoneen kulhoon munat,
murennettu hiiva ja maito. Anna koneen käydä hetki ja lisää sitten jauhot ja ripaus suolaa. Vaivaa
Brioche à tetê taikinaa keskinopeudella noin 5 minuuttia. Jos teet taikinan käsin, vaivaa silloin hieman pidempään, jotta saat riittävän sitkon.

2. Lisää lopuksi voi pieninä kuutioina ja keskinopeudella sekoittaen. Lisää voita vasta kun edellinen
erä on sekoittunut taikinaan.Peitä taikina muovikelmulla ja siirrä jääkaappiin kohoamaan yön yli.

3. Kumoa taikina jauhotetulle leivonta-alustalle. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin
30 cm x 40 cm). Silppua taatelit hienoksi ja levitä ne tasaisesti taikinalevylle.

4. Kääri taikina rullalle kääretortun tapaan. Leikkaa veitsellä noin 4 cm leveiksi paloiksi ja nosta
muffinipellille tai -vuokiin. Kohota taatelibriossit peitettynä puolisen tuntia.

5. Voitele briossit kevyesti vatkatulla munalla. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes taatelibriossit ovat kullanruskeita ja kypsiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti