keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Suklaakuppikakut



Tein joku aika sitten suklaakuppikakkuja, jotka olivat ihanan suussasulavia. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun kuppikakut onnistuivat täydellisesti tai lähes täydellisesti :) En ole edes kauheasti tehnyt kuppikakkuja, vaikkakin muffineja leivon melko usein. 

On tärkeää, että kuppikakkuja ei paista liikaa, jotta niistä ei tule kuivia. Pursottamisessa kannattaa olla kärsivällinen. Pursotus oli juuri näissä kuppikakuissa se asia joka epäonnistui ehkä eniten minulla. Netistä löytyy onneksi hyviä tutoriaaleja kuppikakkujen pursottamiseen. (ja minähän en niitä jaksanut katsoa :D)



Suklaakuppikakut (alkuperäinen resepti täältä)



75 g voita
1-2 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 iso muna tai 2 pientä
2 1/2 dl sokeria
1 dl kahvia
1 1/2 dl piimää


1. Esilämmitä uuni 175 asteeseen, Vuoraa muffinipelti kahdellatoista muffinivuualla. 
2. Sulata voi mikrossa, lisää siihen vaniljasokeri ja laita sivuun jäähtymään.
3. Siivilöi jauhot, kaakaojauhe, sokeri,  leivinjauhe ja ruokasooda leivontakuolhoon. Sekoita.
4. Vatkaa kevyesti kananmuna japiimä keskenään. Lisää kahvi voisulan joukkoon.
5. Yhdistä nestemäiset aineet kuiviin aineisiin ja sekoita. Jaa vuokiin ja paista keskitasolla 17-20 minuuttia.


Kuorrutus

Minulla ei ollut mahdollisuuta käyttää espressoa, sen sijaan laitoin hieman vahvaa kahvia. Tämän kuorrutuksen ohje onkin jo täällä blogissani suklaakakun yhteydessä, ja tästä siis jäi minulla tosi tosi paljon yli. Joten jos et suunnittele käyttäväsi tätä mihinkään, kannattaa tehdä pienempi määrä:


133 g suklaata (70%)
200 g voita
2,3 dl tomusokeria
1 dl kaakaojauhetta
1/2 tl vaniljasokeria
(hieman mustaa, vahvaa kahvia, vapaaehtoinen)

1. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa huoneenlämpöistä voita niin kauan, kunnes se muuttuu "valkoiseksi" ja ilmavaksi. Vatkaa joukkoon vähitellen tomusokeria, kaakaojauhetta ja vaniljasokeria. ´Vatkaa lopuksi joukkoon suklaasula (ja kahvi) Anna kuorrutuksen tarvittaessa jähmettyä hetken jääkaapissa. Pursota sitten kuorrute mahdollisimman hienosti, ja lisää halutessasi esim strösseleitä/nonparelleja koristeiksi. 



1 kommentti:

  1. Namnam!
    Kyllähän nuo pursotuksetkin hyviltä näyttävät. Taas uusi resepti kokeilulistalle!

    VastaaPoista