torstai 3. heinäkuuta 2014

Banaanileipä




Mietin, mitä leipoisin tuliaiseksi ja keksin sitten kokeilla ensimmäistä kertaa banaanileipää. Ja oi että se tuoksu, joka täytti keittiön. Vaikka enleipää maistanutkaan, voi jo tuoksun perusteella sanoa, leivonnaisen olevan aivan ihanaa :)) Valmistamiseen menee vain 15-30 minuuttia, hyvin vaivatonta ja nopeaa. Banaanileipää on hyvä leipoa varsinkin kun on liikaa (tummia) banaaneja kotona. Suosittelen myös lisäämään mieleisiä pähkinöitä, paahdettuna niistä tulee maukkaampia. Nautinnollista leivontaa!




Banaanileipä (alkuperäinen resepti täältä)


210 g jauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl jauhettua inkivääriä
3 banaania (mitä tummempia sitä parempi)
113 g voita
100-150 g muscovadosokeria(/fariinisokeria)
2 kananmunaa
1/4 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
(halutessasi pähkinöitä paahdettuna ja karkeasti rouhittuna)

1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vuoraa pitkänomainen vuoka leivinpaperilla.
2. Sekoita jauhot, inkivääri ja ruokasooda keskenään. Sulata voi ja anna jäähtyä.
3. Murskaa banaanit haarukalla. Sekoita joukkoon voisula, muscovadosokeri, munat, suola ja vaniljasokeri. (sekä pähkinät)
4. Lisää vähitellen jauhoja, kaada valmis taikina vuokaan ja paista alatasolla noin 30-45 min. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti