sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Valkosuklaavaahto


Alunperin tarkoituksena oli tehdä jälkiruuaksi suklaamoussea, mutta se jäi seuraavalle kerralle, koska kaapista löytyi vain valkosuklaata. Sitten keksin koittaa tehdä valkosuklaamousssea, joka nyt ei lopulta täysin onnistunut. Maku oli hyvä, mutta rakenne ei ollut oikeanlainen, se muistutti kastiketta. Kuitenkaan jälkiruoka ei mennyt roskiin, vaan se sopi hyvin vadelmien kanssa sekä piirakan päällä :D Mutta tosiaan se "moussemainenrakenne" ei onnistunut.

En ole itse asiassa koskaan tehnyt suklaamoussea, ja tämä kokeilu oli hyvinkin kokeilu..en varsinaisesti ottanut mitään reseptiä, jonka mukaan tekisin :D Mutta haluaisin kyllä saada piakkoin suklaamoussea...joten kai sitä pitää sitten tehdä :)


Valkosuklaavaahto

85 g valkosuklaata
2 kananmunaa
0,5-0,75 dl kermaa
reilu 1 tl vaniljasokeria
sokeria maun mukaaan n. 1-2 rkl


1. Sulata suklaa ja laita sivuun jäähtymään. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaisiet hieman jäähtyneen suklaan joukkoon ja vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

2. Toisessa kulhossa vatkaa kerma, lisää se sitten keltuiais-suklaaseokseen. Lisää myös sokeri ja lopuksi varovasti käännellen valkuaisvaahto.

3. Pidä jääkaapissa muutama tunti, tarjoa esim. marjojen tai piirakan kanssa.




1 kommentti:

  1. Hienoja nämä sinun kuvasi! Herkutkin, joita olen saanut maistaa, ovat olleet hyviä.

    VastaaPoista