Ohje ei ole vaihteeksi mistään blogista, vaan ranskalaisesta ruokalehdestä Savours. Sen ostin Pariisista, ja tämä oli ensimmäinen resepti jota kokeilin. Lehti on niin ihana! Sitä ei voi liikaa hehkuttaa :D Hienot, upeat kuvat ja selkeät reseptit. Mansikkasorbetin ohjeen kääntämiseen ei mennyt kauaakaan, sillä resepti oli niin lyhyt. Ai niin, minulla kävi pieni moka sokerin mittaamisen kanssa, kun vaaka kiukkuili minulle. Luultavasti saatoin laittaa sokeria reilusti vähemmänkin kuin ohjeessa, joten jos et halua kovin makeaa, kannattaa sokerin määrää vähentää :)
Mansikkasorbetti
(lehdestä Saveurs , lehden nimen kääntäisin sanaksi Maku)
500 g tuoreita mansikoita250 g tomusokeria(laitoin vähemmän)
1 valkuainen
1 sitruuna
1. Leikkaa mansikoista kannat pois ja pilko niitä hieman pienemmiksi paloiksi. Laita kulhoon ja lisää tomusokeri siivilän läpi.
2. laita joukkoon myös valkuainen ja yhden sitruunan mehu.
3. Soseuta aivan tasaiseksi sauvasekoittimella (n. 5 min)
4. Vatkaa vielä sähkövatkaimilla (n. 5 min) jotta seoksesta tulee ilmavampi.
5. Laita seos sopivan kokoiseen pakastusastiaan (esim käytetty jäätelörasia)
Anna pakastua yön yli tai vähintään 12 tuntia. Ota sorbetti noin 10-15 minuuttia ennen tarjoilua huoneenlämpöön.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti