perjantai 18. heinäkuuta 2014

Mansikkasorbetti

 

En ollut koskaan aikaisemmin tehnyt sorbettia, ennen kuin nyt. Ja jo tämä kerta sai minut vakuuttuneeksi. Minulle on tullut joskus pienoinen sorbettikammo, en edelleenkään osta sorbettia mistään jäätelökiskoilta tai muualta. Mutta tämä mansikkasorbetti oli erilaista, raikasta, aidon makuista, ei liian makeaa vaan ihanan piristävää! Täydellistä kuumana kesäpäivänä ulkona nautittaessa!

Ohje ei ole vaihteeksi mistään blogista, vaan ranskalaisesta ruokalehdestä Savours. Sen ostin Pariisista, ja tämä oli ensimmäinen resepti jota kokeilin. Lehti on niin ihana! Sitä ei voi liikaa hehkuttaa :D Hienot, upeat kuvat ja selkeät reseptit. Mansikkasorbetin ohjeen kääntämiseen ei mennyt kauaakaan, sillä resepti oli niin lyhyt. Ai niin, minulla kävi pieni moka sokerin mittaamisen kanssa, kun vaaka kiukkuili minulle. Luultavasti saatoin laittaa sokeria reilusti vähemmänkin kuin ohjeessa, joten jos et halua kovin makeaa, kannattaa sokerin määrää vähentää :)



 Mansikkasorbetti

(lehdestä Saveurs , lehden nimen kääntäisin sanaksi Maku)

500 g tuoreita mansikoita
250 g tomusokeria(laitoin vähemmän)
1 valkuainen
1 sitruuna

1. Leikkaa mansikoista kannat pois ja pilko niitä hieman pienemmiksi paloiksi. Laita kulhoon ja lisää tomusokeri siivilän läpi.

2. laita joukkoon myös valkuainen ja yhden sitruunan mehu.

3. Soseuta aivan tasaiseksi sauvasekoittimella (n. 5 min)

4. Vatkaa vielä sähkövatkaimilla (n. 5 min) jotta seoksesta tulee ilmavampi.

5. Laita seos sopivan kokoiseen pakastusastiaan (esim käytetty jäätelörasia)
 Anna pakastua yön yli tai vähintään 12 tuntia. Ota sorbetti noin 10-15 minuuttia ennen tarjoilua huoneenlämpöön.




Pahoittelut kuvien huonosta laadusta.















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti