Spelttisämpylät ( 10 kpl)
2 1/2 dl vettä
1 1/2 dl maitoa
1/4 pkt tuorehiivaa
1 tl suolaa
1/2 rkl hunajaa
2 dl (puolikarkeita) spelttijauhoja
4-5 dl (puolikarkeita) vehnäjauhoja
1.Lämmitä vesi ja maito kädenlämpöiseksi. Liuota haaleaan vesi-maitoseokseen hiiva.
2. Lisää suola ja hunaja. Lisää jauhot vähitellen. Alustaa taikina löysäksi eli vaivaa vain hetki.
3. Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydällä. Älä vaivaa, vaan muotile varovasti tangoksi. Leikkaa terävällä veitsellä kymmeneen osaan, ja pyöritä sämpylöiksi. Nosta leivinpellille, jonka päällä on leivinpaperi.
4. Paista sämpylöitä kohottamatta 240 asteessa n. 10-15 minuuttia. Nauti tuoreena. Älä peitä heti sämpylöitä, jos haluat pinnan säilyvän rapeana.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti