keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Spelttisämpylät

Näiden ihanien sämpylöiden resepti on jostain leivontakirjasta, jonka nimeä en harmikseni muista. Muistan vain, että siinä kirjassa oli paljon erinomaisia leipäohjeita. Spelttisämpylät ovat pehmeän makuisia, ja helppoja tehdä. Mitäs sen turhia alkaa kirjoittelemaan, kannattaa kokeilla, sillä tämän olen todennut hvyäksi ohjeeksi. Ja ainiin speltillä leivottaessa taikinan kuuluu jäädä hieman normaalia "löysemmäksi". Nautinnollista leipomista! :)


Spelttisämpylät ( 10 kpl)

2 1/2 dl vettä
1 1/2 dl maitoa
1/4 pkt tuorehiivaa
1 tl suolaa
1/2 rkl hunajaa
2 dl (puolikarkeita) spelttijauhoja
4-5 dl (puolikarkeita) vehnäjauhoja

1.Lämmitä vesi ja maito kädenlämpöiseksi. Liuota haaleaan vesi-maitoseokseen hiiva.

2. Lisää suola ja hunaja. Lisää jauhot vähitellen. Alustaa taikina löysäksi eli vaivaa vain hetki.

3. Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydällä. Älä vaivaa, vaan muotile varovasti tangoksi. Leikkaa terävällä veitsellä kymmeneen osaan, ja pyöritä sämpylöiksi. Nosta leivinpellille, jonka päällä on leivinpaperi.

4. Paista sämpylöitä kohottamatta 240 asteessa n. 10-15 minuuttia. Nauti tuoreena. Älä peitä heti sämpylöitä, jos haluat pinnan säilyvän rapeana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti