No niin tässä nyt se kasvispiirakan ohje, josta jo vähän lupailin :) Ohjeen otin siis taas ranskalaisesta ruokalehdestä Savours. Muuntelin reseptiä jättämällä vihreät pavut pois ja lisäämällä sen sijaan hieman kevätsipulia ja tuoretta basilikaa. Piirakasta tuli ihanan näköinen, koska siinä on käytetty paljon tuoetita kasviksia ja yrttejä!
Kasvispiirakka
Taikina
200 g vehnäjauhoja
50 g voita
50 g oliiviöljyä
kuivattua timjamia hieman
(vettä hiukan)
1. Hiero pöydällä tai kulhossa jauoht, timjami ja voi yhteen. Lisää joukkoon oliiviöljy ja tarvitteassa hiukan vettä. Vaivaa palloksi, kääräise kelmuun ja laita jääkaappiin odottamaan siksi aikaa, kun teet täytteitä.
Täyte
2 (uutta) porkkanaa
uutta vihreää parsaa (10-12 kpl)
100 g tuoreita herneitä
tuoretta persiljaa hienonnettuna
ruohosipulia hienonnettuna
kuivattua rakuunaa
suolaa
tuoretta chiliä
1 prk ranskankermaa
3 kananmunaa
juustoraastetta
2. Kuori porkkanat. Viipaloi ne ohuiksi. Pese parsat ja poista parsoista "kuivat"/"sitkeät osat (käsin) Kuori herneenpalkoja, kunnes saat sopivan määrän herneitä.
3. Keitä kasviksia höyrykattilassa 5 minuttia. Sillä välin hienonna yrtit. Pilko halutessasi myös chiliä. Sekoita ranskankerma ja kananmunat keskeen ja lisää mausteet sinne.
4. Jäähdytä kasvikset laittamalla ne kylmään veteen/jäihin.
5. Voitele piirakkavuoka ja korppujauhota se. Taputtele taikina vuokaan jauhotetuin sormin. Pistele haarukalla, laita paperi ja kuivatt herneet/pavut ja esipaista noin 10 min 200 asteessa.
6. Laita kasvikset piirakkapohjan päälle ja lisää lopuksi ranskankermaseos. Paista vielä puolisen tuntia.
Piirakka ennen uunia...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti