maanantai 7. heinäkuuta 2014

Raparperimehu



Hellepäivät ovat ihania, ja vielä ihanampia kuin juomana nauttii omatekemää raparperimehua. Mehun valmistukseen et tarvitse sen kummempia aineita, ja tämä on mahtava tapa hyödyntää takapihan valtavaa raparperipuskaa. Taisin tehdä tätä ensimmäisen kerran viime kesänä, ja vaikka olenkin jo tehnyt paljon kaikenlaista raperperista, en kyllästy yhtään! Sama juttu marjojen kanssa, niitä ei voi vaan käyttää liikaa. Ai niin ja taidankin vielä leipoa jotain raparperista, nimittäin raparperi-mansikkajuustokakun synttärisankari toivoi sitä, joten vielä ainakin yksi raparperiresepti :D




Raparperimehu (alkuperäinen resepti tästä)


 2 l raparperia (nuoria ja punaisia varsia mielellään
1 l vettä
2 dl sokeria
1 sitruunan mehu ( n. 1/3 dl mehua)

1. Pese ja pilko raparperit ja laita palta kattilaan. Mittaa myös vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä noin 30 minuuttia. Varo ettei mehu kiehu yli, voit keittää vaikka ilman kantta.

2. Siivilöi seos puhtaaseen kattilaan. Kuumenna kattilassa siivilöity mehu ja lisää sokeri. Mehua ei tarvitse enää keittää vaan kuumentaa kunnes sokeri on sulanut. Lisää vielä lopuksi puristettu sitruunamehu. Jäähdytä, pullota ja juo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti