Tällä viikolla blogini saattaa vaikuttaa hieman tyhjältä. En sano, että jättäisin yhtään päivitystä väliin. (en missään nimessä!) mutta laitan lähinnä vain reseptit ja kuvat, en "ylimääräistä höpinää". Tämä johtuu siis siitä, että olen pois kotoa pidemmän aikaa, joten postaukset olen tehnyt etukäteen, ja iski pienoinen ajanpuute tänä iltana :)
Tänään kuitenkin oli vielä aikaa leipoa. Leivoin nimipäiväsankarille kaksi pientä mustikka-suklaakakkua, jotka täytin kermavaahdolla ja suklaarouheella ja päällystin suklaakuorrutteella ja mustikoilla. Minun suunnitelmani kakun suhteen muuttuivat koko ajan. Ensin ajattelin tehdä yhden "isomman" kakun, mutta kakkutaikinasta ei riittänyt edes pieneen vuokaan. Niinpä käytin hyväkseni metallisia muottirenkaita, joihin tein lopulta kaksi kakkua. Mikäli sinulla ei ole muottirenkaita, voit myös käyttää tavallista, pienntä kakkuvuokaa kaksinkertaistamalla taikinan.
Mustikka-suklaakakku
yhteensä noin 12 palaa suklaata (käytin maustettuja) mieluiten tummaa suklaata:
noin puolet kakkutaikinaan ja noin puolet kuorrutteeseen, muutama 2-4 palaa väliin.
Pohja:
5 palaa suklaata
70 g voita
kananmuna
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5-1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1/2 tl leivinjauhetta
Kostutus:
maitoa
vaniljasokeria
Täyte:
0,5 dl vispikermaa
(sokeria)
pari palaa suklaata raastettuna
Kuorrute:
muutama pala suklaata
n. 1 dl kermaa
Päälle:
Mustikoita
1. Aloita kuorrutteesta, jotta saat sen jääkaappiin jähmettymään. Kuumenna kerma ja suklaa pienessä kattilassa, kunnes suklaa sulaa. Kaada sitten kulhoon ja laita jääkaappiin.
2. Sulata voi ja suklaa kattilassa. Erottele kananmunan valkuainen ja keltuainen. Lisää keltuaisen joukkoon sokerit. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään.
3. Vatkaa valkuainen vaahdoksi. Pese välissä vatkaimet, vaahdota sitten sokeri ja keltuaiset. Lisää jauhoja ja voisuklaaseosta vuorotellen.
4. Kääntele lopuksi varovasti joukkoon valkuaisvaahto. Varo sekoittamasta liikaa. Voitele pienet, metalliset muottirenkaat. Laita niihin myös korppujauhoja, aseta sitten leivinpellille, leivinpaperin päälle.
5. Täytä vuuat noin 2/3. Paista kakkuja noin 15 minuuttia 175 asteessa keskitasolla. Anna jäähtyä ja irrota vuuista. Halkaise jäähtyneet kakut.
6. Kostuta kakun pohja ja päällisosa maito-vaniljasokerisekoituksella. Vatkaa kermavaahto, levitä se pohjien päälle. Raasta pienellä raastinosalla suklaata, ja ripottele kermavaahdon päälle. Laita sitten päälliset "kansiksi". Anna tekeytyä jääkaapissa.
7. Ennen tarjoilua, sekoita kuorrute tasaiseksi ja valuta kakkujen päälle. Viimeistele mustikoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti