tiistai 8. heinäkuuta 2014

Paholaisen kastike - Salaatinkastike


Salaatinkastikkeen teko on mukavaa! Ja helppoa. Monitoimikone on korvaamaton kaveri tässä reseptissä. Itse tehty kastike peittoaa kaupan kastikkeet ja toimii vaikkapa hieman erilaisempana tuliaisena


                                                                      Kuva 1

 Paholaisen kastike nimi lienee tulevan siitä, että tämä kastike on aikas voimakkaan makuista. Joten mikäli et halua niin voimakkaan makuista kastiketta, niin vähennä vaikkapa hieman sipulien ja viinietikan määrää. Paholaisen kastike on äitini "perinneresepti" ja se onnistuu aina :)Kokeilkaa ihmeessä, varsinkin, jos ette ole valmistanut koskaan itse salaatinkastiketta!



Paholaisen kastike (salaatin kastike)

paprika
pieni sipuli
3-4 valkosipulin kynttä
5 rkl sokeria
3/4 dl valkoviinietikkaa
3 rkl ketsuppia
3 rkl sinappia
1 tl basilikaa (kuivattua)
1/2 tl mustapippuria
1 tl suolaa
 3 dl öljyä


1. Pilko paprika ja sipulit pieneksi ja laita monitoimkoneeseen. Hienonna koneella kasvikset (kuva 1)
2. Lisää kaikki loput aineet, paitsi öljy. Anna koneen käydä, kunnes saat tasaisen seoksen.
3. Kaada öljyä vähitellen ohuena nauhana, koko ajan koneen sekoittaen kastiketta. Pullota sopiviin pulloihin. Minulla nämä kaksi pientä pulloa tulivat lähestulkoon täyteen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti