Yleensä kun tarjolla on lasagnea, se on jauhelihalasagnea. Vaihtelun vuoksi ja ihan muutenkin lohilasagne on hyvää! Tänään tein lasagnea toisen kerran, ja huomasin reseptissä yhden kohdan, jota halusin muuttaa
Nimittäin valkokastike! Siihen olisin laittanut vähemmän maitoa, laitoin ohjeen mukaan siis litran, mutta vähempikin olisi riittänyt. Kastikken pitää olla mielestäni tarpeeksi paksua.
Yksi asia on tärkeä muistaa, varsinkaan, jos et ole tehnyt lasagnea koskaan ennen. Älä laita liikaa kastiketta, käytä paljon lasagnelevyjä! Monesti esimerkiksi koulussa lasagne on liian vetelää ja kastikemjaista, koska siinä on liikaa nestettä. Lasagnessa on tarkoitus näkyä pastakerrokset.
Lasagneiden teko vie myös paljon aikaa ja vaivaa. Minulla tähän meni aktiivista aikaa vähän yli tunti ja passiivista 40 minuuttia. Varaa siis tarpeeksi aikaa. Lasagne on hyvää viikonloppuruokaa sanoisin, koska töiden tai koulun jälkeen ei jaksaisi ehkä näin pitkään kokkailla.
Lohilasagne (alkuperäinen resepti täältä)
Lohikastike:
2 porkkanaa
1 sipuli
2 tl raasttettua sitruunan kuorta
1/2 - 1 ruukku tuoretta basilikaa
3 rkl öljyä
500 g lohta
2-3 dl kalalientä/vettä
1 prk mascarponea
2 kananmunaa
suolaa maun mukaan
1. Kuori porkkanat ja viipaloi ohuiksi siivuiksi. Hienonna sipuli. Raasta sitruunankuori. Huuhdo basilikanlehdet.
2. Kuumenna paistinpannussa öljy. Kuullota porkkanoita, sipulia, sitruunakuorta ja basilikan lehtiä pannulla noin 5 min.
3. Lisää lohifilee pannulle, kaada myös neste pannulle. Anna olla kannen alla, kunnes lohi on lähe kypsää. Nosta lohi sitten leikkuulaudalle ja paloittele pienemmäksi. Anna kasvisten kypsyä sillä välin. Nosta sitten lohen palat takaisin pannulle. Kypsennä kunnes lohi ja kasvikset ovat kypsiä.
4. Vedä pannu pois liedeltä ja lisää mascarpone-kananmuna seos. Mausta kastike lopuksi suolalla (n. 1 tl)
Valkokastike:
50 g voita
1 dl jauhoja
7-8 dl maitoa
1 tl maustepippuria (jauhettua)
juustoraastetta (emmental)
vuohenjuustoa
suolaa maun mukaan
5. Sulata voi kattilan pohjalla. Lisää jauhot vatkaten kierrevispilällä. Kypsennä jauhoja muutama minuutti.
6. Lisää sitten maitoa hyvin hyvin vähitellen, koko ajan vispilällä (ja puulastalla) sekoittaen. Varo ettei maito pala pohjaan. Kun olet lisännyt kaiken maidon, laita joukkoon mausteet ja juustot. Mausta lopuksi suolalla
Lasagnen kokoaminen:
7. Tee lasagne kahteen pienempään vuokaan tai yhteen isompaan. Aloita laittamalla lohikastiketta voidellun uuunivuuan pohjalle. Lisää sitten lasagnelevyt ja niiden päälle hieman lohi- ja valkokastiketta. Jatka kerrosten tekoa samaan malliin. Varo laittamasta liikaa kastiketta, laita lasagnelevyjä tiiviisti ja usein. Jätä lopuksi lasagne niin että laitat lasagnelevyt ja niiden päälle vain valkokastiketta. Ripottele pinnalle juustoa.
8. Paista lasagnea uunin keskitasolla noin 30-45 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti