perjantai 1. elokuuta 2014

Uunilohi



Eilen olin jo hyvin kyllästynyt blogini banneriin, uuden tekeminen oli sitten vain aina jäänyt ja jäänyt. Viime yöllä kuitenkin intoa riitti ulkoasun muokkaamiseen. Sain myös muokattua sivupalkkiin vihodinkin omat tietoni, kun keksin, mistä ne sai esille.

No nyt kuitenkin päivän aiheeseen, eli uuniloheen. Sitä voisi ajatella, että uunilohen valmistuksen osaavat kaikki, mutta  tosi asiassa se ei ole niin itsestäänselvää. Nimittäin monesti lohi on muhinut uunissa aivan liian kauan, jonka seuraksena kala on liian kuivaa. Täältä löysin hyvin tietoa lohen oikeista sisälämpötiloista. Vaikka usein ajattelee, että sisälämpötilojen mittaaminen on turhaa nipotusta, niin kyllä siitä hyötyykin, saa paljon paremmaan makuista.


Itse en edes kauhean usein valmista meidän perheessä uunilohta, mutta halusin nyt kokeilla lohfileetä vain 15-20 minuuttia. Tulos oli se, että 20 minuuttia oli juuri sopiva paistoaika, voittaa selvästi esim. 30-40 minuuttia uunissa olleen lohen. Paistolämpötila oli siis 200 astetta.

Uunilohen päälle laitoin vain suolaa ja hieman sitruunamehua, koska yksinkertainenhan on usein parasta eikö niin? Ja entä mitä mieltä olette kalan paistamisesta, käytättekö sisälämpömittaria tai ylipäätään katsotte kellosta? :D Ja millä mausteilla tykkäätte maustaa kalaa?


Uunilohi


n. 1 kg lohifilee
merisuolaa
sitruunaa
tuoretta tilliä

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Nypi kalasta ruodot ruotopihdeillä. Voitele iso uunivuoka ja laita kala sinne nahka alaspäin. Ripottele pinnalle merisuolaa ja purista myös vähän sitruunamehua.

2. Kypsennä lohta uunissa n. 20 minuuttia. Maista ja katso näyttääkö kala kypsältä, Jos ei jatka vielä paistamista, älä kuitenkaan ylikypsennä! Koristele sitruunalohkoilla ja tuoreella tillillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti