sunnuntai 10. elokuuta 2014

Jugurttijäätelö (herukoilla)



Siskoni oli jo pitkään pyytänyt minua tekemään jugurttijäätelöä, ja eilen sain aikaiseksi tehdä sitä, kun vihdoinkin oli kaikki tarvittavat ainekset kasassa. Sain ensikosketukseni glukoosisiirappiin, joka oli aika jännän näköistä. Uskon kuitenkin sen olevan hyvin tarpeellinen osa, sillä muuten rakenteesta eikä maustakaan tulisi hyviä.


En ollut siis koskaan ennen tehnyt jugurttujäätelöä, joten ajattelin ehdottomasti tekeväni jollain hyvällä reseptillä. Kuinkas sitten kävikään? Selailin ohjeita englannin  ja suomen kielisiltä sivuilta, mutta aina joku ainesosa oli sellainen, jota ei ollut. Alunperin minun piti tehdä Valion reseptillä, mutta huomasin että siihen tarvitaan jäätelökone :/

Lopulta kyllästyin täydellisen reseptin etsintään ja keksin sellaisen itse. En halunnut tehdä kauhean monimutkaisesti, koska ajattelin yksinkertaisen olevan parasta. Varmasti on parempia versioita, tämä onkin vasta versio 1, aion kyllä joskus toistekin tehdä jugurttijäätelöä. Kuitenkin yllättävän helppoa tehdä, tarvitsee vain sekoittaa ainekset. Suosittelen! :)



Jugurttijäätelö (herukoilla)

500 g kreikkalaista jugurttia
1 dl glukoosisiirappia
(1-3 rkl (mansikka)hilloa)
1-2 dl marjoja (käytin puolet puanherukoita ja puolet mustaheruokoita, mutta muutkin marjat käyvät)

1. Vatkaa jugurtin joukkoon sähkövatkaimella glukoosisiirappi hyvin sekaisin. Lisää halutessasi hieman marjahilloa.

2. Lisää marjat. Voit halutessasi vatkata ne joukkoon, jos et halua marjoja kokonaisina/ vatkata osan rakenten rikki ja laittaa osan kokonaisina/tai laittaa kaikki marjat kokonaisina

3. Kuitenkin kun olet saanut marjat mukaan, pakasta rasioissa (tulee noin 1 litra) . Anna jäätyä 2-3 tuntia ja sekoita sitten jäätelöä kunnolla. Toista tämä muutaman kerran pakastuksen aikana.

4. Ota jugurttijäätelö pehmenemään huoneenlämpöön tai jääkaappiin hvissä ajoin. Nauti valmiista jäätelöstä!


1 kommentti:

  1. Kuulostaa ja näyttää herkulliselta!
    Pitääpä kokeilla joskus itsekin.

    VastaaPoista