Paahtoleivän kanssa nautimme ihanaa nutellaa! <3 Ei voi paremmin lomapäivää päättää, kuin syömällä italialaista parmesan-juustoa, itse tekemiä keksejä, leipää ja juomalla Pariisista ostettua Oranginaa!!
Paahtoleipä
4,72 dl lämmintä vettä
2 rkl sokeria
1 rkl kuivahiivaa
1 rkl suolaa
10-13 dl vehnäjauhoja
1. Sekoita sokeri veteen, niin että se liukenee. Lisää hiiva. Laita seos sivuun 10 minuutiksi.
2. Kun seoksen pinnalla näyttää olevan hieman "kuplia" eli hiiva on toiminut, lisää suola. Vaivaa joukkoon vähitellen jauhot. Vaivaamisen loppuvaiheessa lisää huoneenlämpöistä voita ja sekoita hyvin. Vaivaa taikinaan jauhoja kunnes se ei enää tartu kulhon reunoihin ja käsiin.
3. Kun olet vaivannut taikinaa kunnolla n. 15 min, laita taikina liinan alle, lämpimään paikkaan kohoamaan n. tunniksi.
4. Vaivaa taikinasta ylimääräinen ilma pois kaksinkertaiseksi kohoneesta taikinasta. Voitele leipävuoka öljyllä. Nosta taikina leipävuokaaan ja anna kohota vielä noin tunti.
5. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Kun leipä on kohonnut kaksinkertaiseksi laita uuniin alatasolle.
Iso kiitos kaikille, jotka ovat lukeneet blogiani ja jaksaneet kannustaa minua! <3
Kiitos sinulle blogistasi, on ollut mukava seurata sitä! Kuvat ovat hienoja ja olet muutenkin niin taitava!
VastaaPoistaKiitos paljon ja kiitos myös siitä, että olet seurannut blogiani :)
PoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaHauska idea tehdä itse paahtoleipää.
VastaaPoistaOnneksi olkoon!!!!
Sait päätökseen mahtavan urakan, joka on inspiroinut ja opettanut meitä kaikkia blogisi lukijoita. Kiitos siitä<3