lauantai 9. elokuuta 2014

Vohvelit







Jess! 70. postaus. Tämä on kolmanneksi viimeinen päivitys, sillä tiistaina koulu kutsuu :/ En todellakaan lopeta silti bloggausta, vaikka se vähän harvemmalle jäänee.. Sen verran voin sanoa, että se paahtoleipäresepti tulee maanantaina, mutta huomisesta en yhtään tiedä. Luulenpa, että minulla ei ole harmikseni aikaa sille kasvisruokapäivityksellä, mutta jotain kivaa keksin :)


Joo tänään tein pitkästä aikaa vohveleita. Käytin taikinaan kivennäisvettä, luin että sen ansiosta vohveleista tulee rapeita. Vohveleitten kanssa syötiin omatekoista nutellaa, vaniljajäätelöä, ja mansikkahilloa. Meillä oli oikein mahtavat vohvelikestit! Sain päähäni, että laitetaan ilmapalloja ja serpentiiniä, mitä muut vähän kummastelivat, mutta oli niin kivaa. Eikä vappukoristeista mitään haittaa ollut :D Yksittäisestä vohveliannoksesta en saanut oikein hyvää kuvaa, koska vohvelit katosivat niin nopeasti ;)

Vohvelit

3 kananmuna
1 dl kivennäisvettä
4 dl maitoa
0,5 suolaa
1 tl leivinjauhetta
2 rkl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
50 voisulaa

1. Riko kananmunien rakenne vispilällä kulhossa. Vispaa joukkoon kivennäisvesi ja maito. Lisää suola, leivinjauhe ja sokeri. Sekoita jauhot vähitellen, koko ajan sekoittaen. Lisää viimeiseksi voisula. Anna taikinan turvota vähintään puoli tuntia.

2. Kuumenna vohvelirauta. Lisää taikinaa (n. desi) kuumalle raudalle ja paista kunens vohveli on kypsä ja hyvän värinen. Tarjoile mahdollisimman pian paistamisesta.

Tarjoiluun voit käyttää esim. jäätelöitä, hilloja ja curdeja, nutellaa, kermavaahtoa, sokeria, strösseleitä, erilaisia kastikkeita, tuoreita marjoja ja hedelmiä.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti