Huomasin tänään että täältä puuttu melkein legendaariseksi muodostunut porkkanateeleipien resepti. Okei, mikä tekee tämän niin legendaariseksi, on se että olen leiponut porkkanateeleipiä tällä reseptillä todella todella monta kertaa. Varmaan sata. En edes muista, mutta tämä oli niitä ensimmäisiä reseptejä, joista tuli ns. luottoreseptejä silloin muutama vuosi sitten kun hurahdin leipomiseen.
No tosi asiassa resepti on hyvin yksinkertainen ja helppo. Jos siis mielii tuoretta, lämpöistä teeleipää puolen tunnin sisään, sitä saa :)
Porkkanateeleivät
4 dl vehnäjauhoja (joista puolet täysjyvävehnäjauhoja)
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
2 dl maitoa
6 rkl rypsiöljyä
2 dl porkkanaraastetta
1. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Raasta porkkanat (n. 2 kpl) Lisää kuivien aineiden joukkoon nopeasti sekoittaen maito, öljy ja lopuksi porkkanaraaste.
2. Laita leivinpaperi uunipellin päälle ja taputtele taikina siihen jauhotetuin käsin. Muotoile haluamasi muotoiseksi (neliöksi, ympyräksi, sydämeksi, tai pieniksi erillisiksi leipäsiksi)
3. Paista uunissa keski/ylätasolla n. 15 min.
VINKKI Jos tykkäät rapeista teeleivistä, taputtele taikina ohuemmaksi ja paista hieman pidempään.
p.s pahoittelut taas huonolaatuisesta kuvasta! pitänee leipoa näitä vielä vklp että saan kivemman kuvan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti