torstai 5. kesäkuuta 2014

Pannukakut ja karamellisoidut greipit

Vietin suurimman osan hellepäivästä keittiössä. Aloitin heti aamulla pannareilla ja greipeillä, päivällä tein sitten risottoa ja illalla tuorepastaa sekä "erikois"jälkiruokaa. En ajatellut kuitenkaan julkaista kaikista ruuista reseptejä ja kuvia, vaan ajattelin tehdä ensimmäisen aamupalapostauksen :)

Aamuisin ei välttämättä tee mieli kokata. Tai itseasissa tekee mieli (ainakin itseni kohdalla), mutta kun haluaa vain saada aamupalaa mahdollisimman nopeasti herättyään, niin tyytyy vaikkapa mysliin, jugurttiin tai puuroon. Ei niissä sinänsä mitään pahaa ole, mutta on mukava saada välillä vaihtelua myös aamupalapöytään.

Miltäpä kuulostaisivat kuohkeat pannukakut vaahterasiirapin ja marjojen kera sekä karamellisoitu greipin puolikas? Valmistus ei ole vaikeaa, ja pannaritaikinan ei tarvitse "turvota" edes puolta tuntia ennen paistoa, nimittäin salainen ainesosa taikinassa on valkoviinietikka. Kyllä, kuulostaa hieman oudolta, mutta ei se pannareissa mitenkään maistu. Greipit ovat vielä vaivattomampia, varsinkin jos omistat liekittimen, ne ovat kuin silmänräpäyksessä valmiita. 

Pannukakut (n. 15 pientä pannukakkua, alkuperäinen resepti täältä)

2,84 dl maitoa
2 rkl viinietikkaa
2,84 dl vehnäjauhoja
4 tl ruokosokeria/sokeria
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1/2 tl suolaa
1 kananmuna
voita paistamiseen

1. Sekoita maito ja viinietikka kulhossa. (tarpeeksi isossa, että koko taikina mahtuu) Anna olla 5 min.
2. Sillä välin sekoita kuivat ainekset keskenään (jauhot, sokeri, suola, leivinjauhe, sooda)
3. Lisää maitoon kananmuna vispaten, lisää sitten jauhot ja sekoita niin että taikinasta tulee tasaista.
4. Kuumenna lettupannu tai tavallinen pannu, lisää pannulle hieman voita ja paista pannukakkuja keskilämmöllä.
5. Tarjoile mahdollisimman pian esim. tuoreiden marjojen ja vaahterasiirapin kanssa





Karamellisoidut greipit

Greippejä
Tummaa muscovadosokeria/ruskee sokeria
Kardemummaa

1. Lämmitä uuni 250 asteeseen ylälämmölle.
2. Halkaise greipit, aseta puolikkaat uunipellille. 
3. Laita jokaisen puolikkaan päälle n. 1 rkl muscovadosokeria ja 1 tl kardemummaa.
4. Laita uunin ylätasolle, greippien on tarkoitus saada karamellisoitunut pinta. Pidä uunissa n. 3-5 min. Nauti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti