lauantai 7. kesäkuuta 2014

Le far traditionel eli paistettu vanukas

Tämän illan reseptin otin suoraan ranskalaisesta Regal-ruokalehdestä. Olin ostanut lehden Pariisista, ja nyt vihdoin sain aikaiseksi toteuttaa ensimmäisen reseptin siitä. Jälkiruuan suomenkielinen nimi jäi minulle hieman epäselväksi, se ei ole aivan pannukakku, mutta muistuttaa kyllä sitä paljon. Tämä on "perus"resepti, netistä löysin kuvia "le fareista", joihin oli lisätty esim. kuivattuja luumuja tai rusinoita. Taas kerran, resepti on nopeatekoinen, paistaminen kesti omalla kohdallani pidempään kuin reseptissä, mutta sehän riippuu ainaa uunistakin. Käytä paistamiseen korkeaa vuokaa, ei siis uunipeltiä tai mitään muutakaan matalaa. Varo myöskin paistamasta liikaa. Nauti mielellään heti lämpimänä.

Le far traditionel (alkuperäinen resepti Regal-lehdestä 6-8 henkilölle)

150 g sokeria
200 g vehnäjauhoja (+ vähän vuuan jauhottamiseen)
5 dl maitoa
5 dl kermaa
10 kananmunaa
voita vuokaan

Tein itse kuitenkin tälläisilla määrillä, ja ajattelin laittaa pienemmänkin ohjeen, koska kaikki muutkaan eivät varmasti halua tehdä isoa annosta.

Pienempi resepti n. 4-6 hengelle

100 g sokeria
7 kananmunaa
140 g jauhoja (jauhoja jauhotukseen)
3,3 dl maitoa
3,3 dl kermaa
voita vuokaan

1. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Voitele korkeahko vuoka ja jauhota se vehnäjauhoilla.
2. Vispaa kevyesti kananmunat ja sokeri. Lisää vähitellen jauhoja joukkoon. Kun olet sekoittanut jauhota tasaisesti, kaada maito ja kerma, sekoita hyvin. 
3. Kaada vuokaan. Paista 30-50 min uunin alatasolla, loppuvaiheessa kannattaa kääntää uuni alalämmmölle.

TARJOILUVINKKI: Lohko tummasta suklaasta paloja ja upota ne valmiiseen leivonnaiseen, kun "le far" on vielä kuumaa, suklaa sulaa ihanasti. Myös vaniljajäätelö voi toimia. 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti