Le far traditionel (alkuperäinen resepti Regal-lehdestä 6-8 henkilölle)
150 g sokeria
200 g vehnäjauhoja (+ vähän vuuan jauhottamiseen)
5 dl maitoa
5 dl kermaa
10 kananmunaa
voita vuokaan
Tein itse kuitenkin tälläisilla määrillä, ja ajattelin laittaa pienemmänkin ohjeen, koska kaikki muutkaan eivät varmasti halua tehdä isoa annosta.
Pienempi resepti n. 4-6 hengelle
100 g sokeria
7 kananmunaa
140 g jauhoja (jauhoja jauhotukseen)
3,3 dl maitoa
3,3 dl kermaa
voita vuokaan
1. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Voitele korkeahko vuoka ja jauhota se vehnäjauhoilla.
2. Vispaa kevyesti kananmunat ja sokeri. Lisää vähitellen jauhoja joukkoon. Kun olet sekoittanut jauhota tasaisesti, kaada maito ja kerma, sekoita hyvin.
3. Kaada vuokaan. Paista 30-50 min uunin alatasolla, loppuvaiheessa kannattaa kääntää uuni alalämmmölle.
TARJOILUVINKKI: Lohko tummasta suklaasta paloja ja upota ne valmiiseen leivonnaiseen, kun "le far" on vielä kuumaa, suklaa sulaa ihanasti. Myös vaniljajäätelö voi toimia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti