perjantai 13. kesäkuuta 2014

Parmesankohokkaat



Olen jo hyvin pitkän aikaa halunnut tehdä juustokohokasta, tänä iltana se unelma toteutui :) Koska ollut tehnyt koskaan ennen kohokasta, otin reseptin suoraan englanninkieliseltä nettisivulta, enkä ruvennut keksimään sitä itse. Puolitin reseptin, koska kohokkaat ovat juuri uunista tulleina parhaita, sillä ne alkavat varsin nopeasti laskea. Sen vuoksi kuvaaminen piti tehdä lähes salamannopeasti. Käytin pienempiä vuokia, joiden ansiosta paistaminen kesti vähemmän aikaa.


Parmesankohokkaat  4:lle (1 iso tai 4 pientä,alkuperäinen ohje täältä)

n. 2 rkl voita
1 dl parmesaania
2,3 dl maitoa
1 rkl vehnäjauhoja
3 kananmunaa (eroteltuina)

1. Voitele (kohokas)vuoka/vuuat voilla. Raasta juusto ja ripottele sitä vuuan/vuokien pohjalle ja sivuille.

2. Kuumenna maito kattilassa miedolla lämmöllä. Samaan aikaan sulata n. ruokalusikallinen voita toisessa kattilassa. Lisää sitten jauhot ja kypsennä niitä parisen minuuttia, mutta älä ruskista. Lisää hyvin vähitellen maitoa, ja vispaa käsin hyvin voimakkaasti. Lopussa voit lisätä maitoa nopeammin. Anna kastikkeen kiehahtaa, siirrä sitten toiseen kulhoon jäähtymään. Sekoita parmesan joukkoon.

3. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vispaa keltuaiset (käsin) maidonjoukkoon. Kääntele valkuaisvaahto lopuksi varovasti vähitellen lisäten.

4. Kaada vuokaa/vuokiin. Paista uunin keskitasolla pieniä vuokia 10-15 min ja isompaa n. 20-25 min. Nauti heti.






2 kommenttia:

  1. Ihanan näköistä, kyllä sinä olet viitseliäs, kun jaksat tehdä näin monivaiheista paistosta.

    VastaaPoista
  2. Kiitos, nämä kohokkaat olivat kyllä tosi helppoja valmistustavoiltaan ;)

    VastaaPoista