tiistai 17. kesäkuuta 2014

Limepiiras



Tämä leivonnainen kuuluu taas siihen loputtomaan haluan-tehdä-tätä-listaan. Resepti on Wicked sweet kitchen -blogista, jota lämpimästi suosittelen. Olen tehnyt sieltä hyvin monia leivonnaisia, ehdoton lempparini on ranskalainen sitruunapiirakka. Siinä on juuri samaa raikkautta ja kirpeyttä kuin tässä limepiiraassakin. Sokerin sijaan makeutta tulee kondensoidusta maidosta. Sitä on helppo käyttää, monissa leivontaohjeissa kondensoidusta maidosta keitetään kinuskia, sitäkin pitäisi joskus kokeilla :)  



Limepiiras (ohje suoraan täältä)

Pohja:

170 g (n. 12) digestivekeksejä
80 g voita

Täyte:

100 g tuorejuustoa
4 keltuaista
1 prk kondensoitua maitoa (n. 398 g)
2 tl limen raastettua kuorta
1, 5 dl limetinmehua 

Päälle:

3 dl kermaa
1 tl vaniljasokeria
limettiä koristeluun 


1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sulata voi sekä voitele irtokakkupohjavuoka (n. 26 cm) Murskaa keksit pussissa kaulimen avulla. Yhdistä keksimuru ja voisula. Taputtele vuuan pohjalle ja reunalle. Paista keksipohjaa n. 10 minuuttia, anna sitten jäähtyä ennen täytteen lisäämistä.

2. Vatkaa täytettä varten tuorejuustoa kulhossa, kunnes se notkistuu. Lisää seuraavaksi keltuaiset ja vatkaa tasaiseksi. Lopuksi laita kondensoitu maito ja liemtin mehu sekä kuori joukkoon ja vatkaa/sekoita.

3. Kaada täyte pohjan päälle. Paista täytettä n. 20 minuutttia keskitasolla. Jäähdytä ja laita tekeytymään yön yli jääkaappiin.

4. Vaahdota kerma  ja vaniljasokeri vaahdoksi ja levitä se kakun päälle. Koristele esim. limetin kuorella tai suikaleilla/paloilla.



P.S Jos teille tulee toiveita tai ehdotuksia, mitä reseptejä voisin julkaista, niin olkaa vapaita kommentoimaan :)

2 kommenttia:

  1. Aivan ihanan näköinen piiras <3
    Yksi idea reseptiksi olisi mansikkalevite (strawberry curd).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos! :) Ja tuota mansikka curdia voisin kokeilla pian, kun saa mansikoita :)

      Poista