maanantai 9. kesäkuuta 2014

Parmesan-popcornit

Popcornit ovat tosi helppoja valmistaa, joten miksipä ei tuunaisi niitä hieman. Itse asiassa tämä taisi olla ensimmäinen kerta itsellenikin, vaikka olen jo pitkään haaveillut esim. suklaapopcorneista, karamellipopcorneista jne. Idean löysin taas kerran foodgawkerista, mutta reseptin keksin itse. Parmesan maistui ihanasti, juuston määrää voi säätää niin kuin voinkin. Valmistin popcornit jyvistä mikrossa, sillä valmispusseissa on aika paljon suolaa. Suurin osa suolasta tuleekin parmesan-juustosta, mutta sitä voi tarvittaessa lisätä. Popcornit löysivät tiensä suuhun hyvinkin nopeasti, kannattaa kokeilla!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Parmesan-popcornit

 n. 1 dl popcornin jyviä
(öljyä poppaukseen)
muutama reilu kourallinen parmesan-juustoa
2-4 rkl voita

Valmista popcornit mikrossa, eli laita mikronkestävään astiaan jyvät, ja öljyä sen verran, että jyvät "peittyvät". Poppaus kestää noin 3-5 minuuttia riippuen mikron tehosta.

Sulata sitten voi ja raasta juusto hienoksi raasteeksi. Kaada voisula popcornien joukkoon ja sekoita. Lisää myös parmesan ja sekoita, koristele laittamalla päälle (paljon) juustoa.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti