Sateiseen päivään sopii mielestäni keittojen lisäksi lämpimät, höyryävät padat. On hyvin vaivatonta työntää uuniin pata, se valmistuu muutamien tuntien sisällä itsestään. Pataruuat ovat myös mahtavia tilaisuuksia käyttää jääkaapin uumenissa olevat raaka-aineet. Niihin ei tarvitse ostaa mitään "huippuraaka-aineita", vaan hyvän pataruuan saa tehtyä yhdistelemällä vähän sitä sun tätä, mitä sattuu olemaan.
Sillä periaatteella minäkin lähdin liikkeelle ja hyvää tuli :) Ainoana miinuksena minulla oli raaka-aineiden kypsyydet, kukkakaali oli kylläkin jo hyvin kypsää, mutta porkkanasta en sanoisi samaa. Joten tärkeää on, että aloitat valmistuksen hyvissä ajoin ennen kuin ruuan pitäisi olla pöydässä. Itse ajattelin noin tunnin riittävän, mutta eihän se mennyt ihan niin...
Kuitenkin makuakaan ei kannata unohtaa, tarkkoja määriä mausteista en mitannut, voin vain sanoa että laitoin niitä todella, todella reilusti. Sillä vaikka kypsyydet olisivat aivan kohdillaan, maku ratkaisee...
Pata menossa uuniin :)
Tomaattinen kasvispata (4 hengelle)
6 perunaa3 porkkanaa
pieni pala kukkakaalia (tai esim. jotain muuta kaalia)
0,5-1 dl herneitä
1,5 dl- 2 dl vettä
1 prk peeled tomatoes
mustapippuria n. 1 tl
3 tl paprikamaustetta
(meri)suolaa n. 1 tl
1-2 rkl yrttimausteita, esim. timjamia, basilikaa, oreganoa
1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Voitele keskikokoinen vuoka.
2. Pilko perunat n. 1 cm paksuisiksi viipaleiksi. Pilko porkkanat pienemmiksi kuin perunat. Käsittele myös kukkakaali, mikäli laitat sitä.
3. Laita puolet kasviksista vuokaan. Levitä n. puoleen väliin puolet tomaateista, laita mausteita reilusti ja hieman vettä (0,5 dl-1 dl) Lisää sitten loput kasviksista, ja laita päälle loput tomaateista, taas hieman vettä, jotta pata ei kuivu (voit toki lisätä vettä paistamisvaiheessa. ) Laita myös reilusti mausteita.
4. Paista pataa uunissa 1,5-2 h, kunnes kasvikset ovat kunnolla kypsiä! Lisukkeeksi laitoin paistettua kananmunaa, mutta pata on hyvää ihan sellaisenaan!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti