torstai 26. kesäkuuta 2014

Raparperijuustokakkumuffinit






Otan todella usein inspiraatiota leivonta- ja ruokablogeista. Näiden muffinien ohje löytyi Painted by cakes -blogista. Toivottavasti, ette ole kyllästynyt vielä raparperi-ohjeisiin, sillä aion vielä julkaista ainakin raparperijuoman reseptin tänä kesänä :)



Raparperijuustokakkumuffinit (resepti täältä)


n. 12 kpl

Taikina:

150 g voita
1 dl maitoa
2 kananmunaa
2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 raparperinvartta (3 dl)

Juustokakkutäyte:

200 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl sokeria
1 kananmuna

1. Esilämmitä uuni 175 asteeseen. Sulata voi mikrossa, ja kaada leivontakulhoon. Anna jäähtyä hetken.
2. Vuoraa muffinipelti muffinivuuilla (12 kpl). Pese ja pilko raperperinvarret. Sekoita kuivat aineet keskenään.
3. Lisää voisulan joukkoon maito ja kananmunat, sekoita. Kaada myös kuiva-ainesseos joukkoon.
4. Sekoita sitten juustokakkutäytteen ainekset keskenään. Laita jokaisen muffinivuuan pohjalle (hyvin) vähän taikinaa, väliin  n. ruokalusikallinen täytettä, ja lopuksi päälle taikinaa.
5. Kun olet saanut muffinit onnellisesti valmiiksi vuokiinsa, paista suurinpiirtein 25 minuuttia, tai kunnes tikulla kokeiltaessa, tikkuun ei jää taikinaa. Koristele esim. raparperisuikaleilla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti