tiistai 10. kesäkuuta 2014

Tomaatti concasse

Kokkasin vaihteeksi jotain täysin tavallista. Tomaatticoncasse, mantelijauhoilla paneroitua tofua sekä basmatiriisiä. Käytin asetteluun ja kuvaukseen aikaa, se ikään kuin lisää ruokahalua :D Tänään mieleeni tuli ensimmäistä kertaa, että haluaisin tehdä jostain tekniikasta tai muusta, videon tänne blogiini. Sen tekemisestä tulisi varmasti hauskaa. Mielessäni on ollut jo hieman pidemmän aikaa myös pidemmän kirjoituksen, "pastapäivityksen" tekeminen. 

Tämän päivän päivitykseen palaten, tomaatti concasseen voi valmistaa sekä kylmänä, että lämpimänä. Ajattelin, että kylmä versio sopii kesäpäivään paremmin. Concaseessa käytetään yhtä hyvin helppoa ja tunnettua tekniikka, kalttausta. Kalttaus tarkoittaa tässä tapauksessa tomaatin kuorien ja siementen poistamista. Näin käsiteltyjen tomaattien syöminen koetaan miellyttävänä, mutta toisaalta ravintoaineita menettää kuoren mukana. Tätä on silti kiva tehdä välillä, vaikkakaan en käsittele tomatteja usein näin. Seuraavana vuorossa sitten lämmin, haudutettu tomaatti concasse :)






Annoksen kokoamista. Riisiin käytin metallista neliönmuottia.















Tomaatti concasse

Tarvitset tomaatteja, sen verran kuin 
haluat käyttää, n. 1-2 tomaattia per ruokailija

1. Leikkaa tomaattien kantaan veitsellä x-muotoinen viilto. Ota pöydälle kulho, jossa on jäävettä.
2. Kiehauta vettä vedenkeittimessä tai kattilassa. Upota tomaatit kiehuvaan veteen n. 30 sekunniksi. Nosta tomaatit pois (esim. reikäkauhan avulla) ja laita jääveteen. Anna olla taas n. 30 sekunttia jäävedessä.
3. Kuori tomaatit. Kuoren pitäisi lähteä melkein itsestään irti. Poista myös kannat, halkaisie tomaatit ja purista siemenet ja tomaatimehu kulhoon. (Halutessasi säästä nämä osat, siivilöidyllä tomaattimehulla keksin koristella annoksen.)
4. Leikkaa tomaatit haluamasi kokoisiksi neliöksi (yleensä aika pieniksi). Käytä aterian lisukkeena.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti