Kukkakaali on myös valtavan terveellistä, kuten kaikki kaalit. Se sisältää erityisesti c- ja k-vitamiinia sekä folaatteja. Mikäli olette kiinnostuneet kukkakaalin terveyspuolista lisää kannattaa tsekata tämä linkki.
Mennäkseni tämän päivän reseptiin, täytyy mainita, että sosekeitot ovat hyvin mainioita ruokia. Ne ovat hyviä, kun haluat hyödyntää jääkaapista löytyvät "jämät", kun kaipaat lämmitystä kylmään, sateoseen päivään tai silloin kun mielesi tekee hienostella laadukkailla raaka-aineilla. Minun tuleekin todella usein tehtyä sosekeittoja, eniten pidän ehkäpä bataatti- ja kukkakaalisosekeitosta. Reseptini kukkakaalikeittoon on simppeli, et tarvitse juuri mitään raaka-aineita. Joten miksipä et tarttuisi nyt kauhan varteen ;)
Kukkakaalisosekeitto ( 2 nälkäiselle, 3 keskinälkäiselle tai 4 alkuruuaksi)
1 rkl voita
n. 400-500 g/ 1 (pieni) kukkakaalia
60 g/1 kpl peruna
(sipuli)
4,5 dl kasvislientä
kermaa tai maitoa maun mukaan (n. 0,5 dl)
suolaa & pippuria
(kirveliä/ tai muuta mielestäsi hyvää yrttimaustetta)
1. Laita kasvisliemi kuumenemaan/ valmista kasvisliemi. (Tähän keittoon käytin tekemääni kasvislientä, jonka resepti löytyy täältä blogistani)
2. Käsittele kasvikset: Huuhdo kukkaali ja paloittele pieniksi paloiksi. Kuori peruna ja pilko.
3. Lisää hieman voita kattilan pohjalle ja kuullota siinä kukkakaalin ja perunan palat. (sekä hienonnettu sipuli) Kaada seuraavaksi kasvislientä, niin että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Anna kiehua keskilämmöllä, keitä kunnes kasvikset ovat kunnolla kypsiä.
4.Kaada osa liemestä pois kattilasta. Soseuta kasvikset niin, että saat samettisen koostumuksen. Lisää tarvittasessa kasvislientä. Sekoita myös kerma(tai maito) joukkoon.
5. Lisää mausteet, älä laita pippuria liikaa! Kuumenna keittoa koko ajan sekoittaen, maista ja tarvittaessa lisää mausteita. Nauti keitto lämpimänä esim. sinihomejuuston ja rouhittujen saksanpähkinöiden kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti