Iltapalalla minulle tuli päähänpistona leipoa muffineita. Ensin ajattelin tehdä lähes bravuuriksi muodostuneita sitruunamuffineita, mutta se idea kaatuikin hyvin nopeasti siihen, että ei meillä ollut sitruunoita. Iltapalalla syömäni mustikat ja banaanit kuitenkin innoittivat minut uusille raiteille.
Aina makeita muffineita tehdessäni olen tainnut mennä sitä perinteistä kautta, eli vaahdottanut voin ja sokerin, lisännyt kananmunat jne. Nyt kuitenkin päädyin kokeilemaan paljon helpompaa, uutta tapaa. Sekoitin vain kosteat aineet keskenään ja lisäsin niihin kuivat aineet. Lopuksi laitoin mustikoita päälle. Ei vaikeaa, vai mitä? Todelllakin minulla meni noin 20 minuuttia aikaa taikinassa, ja loput 25 minuuttia oli passiivista aikaa, kun muffinit ovat uunissa. Nämä ovat juuri nopean valmistustavan ansiosta erinomaisia tarjottavia aamiaisella taikka iltapalalla :)
Terveelliset banaani-mustikkamuffinit (n. 9 kpl)
1 kananmuna
1dl maustamatonta jugurttia
0,5 dl rypsiöljyä
1 murskattu banaani
1 dl grahamjauhoja
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1,5 vaniljasokeria
1 dl (ruoko)sokeria
mustikoita päälle (n. 1dl)
1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Aseta muffinipellille 9 pientä muffinivuokaa.
2. Riko kananmunan rakenne leivontakulhossa, sekoita joukkoon jugurtti, rypsiöljy ja banaani. Toisessa kulhossa, yhdistä kuivat aineet.
3. Lisää sitten kuivat aineet nopeasti sekoittaen nestemäisten aineiden joukkoon. (Sekoita halutessasi mustikat taikinaan) Jaa muffinivuokiin, täytä aina 2/3 yhdestä vuuasta. Paista n. 20-25 minuuttia uunin keskitasolla.
4. Syö mahdollisimman pian, sillä muffinit eivät parane säilössä! :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti