maanantai 16. kesäkuuta 2014

Avokadojäätelö



Olkaa valmiina,  nimittäin nyt tulee erittäin hyvä, helppo, raikas, ihana jäätelöresepti. Avokadojäätelöä, siis oikeastiko? Mitä ihmettä? Itse en kylläkään epäillyt hetkeäkään tarttua toimeen. Jäätelöreseptejä olen kokeillut useampiain muutaman vuoden aikana, mutta vasta tähän jäätelöön olin tosissani tyytyväinen. Olin myös onnellinen ja hieman yllättynytkin,  kun sain avokadoa inhoavan siskoni tykkäämään tästä jäätelöstä :) Joten miksipä sinäkään et tekisi jäätelöä jo tänään. Tämä peittoaa kaupan jäätelöt, eikä tekemiseen tarvita jäätelökonetta, raaka-aineetkin ovat tavallisia ja suhteellisen halpoja.


Avokadojäätelö (resepti Kauneus & terveys -lehdestä)

2 dl maitoa
2 dl sokeria
3 avokaadoa
puolen sitruunan mehu
1/2 tl suolaa
2 dl kermaa

1. Kuumenna maitoa ja sokeria kattilassa, kunnes sokeri liukenee maitoon. Laita sivuun viilenemään.

2. Halkaise avokadot ja poista kivi: (Ota terävä veitsi ja vedä sillä koko avokadon ympäri pystykkäissuuntainen viilto. Kierrä käsin auki. Iske veitsellä toisessa puolikkaassa olevaan kiveen ja poista se siten.) Hienonna avokadot esim tehosekoittimella/sauvasekoittimella (saat koostumukseltaan hienompaa massaa) tai esim. morttelissa (saat enemmän tekstuuria massaan) . Sekoita avokaadososeen joukkoon sitruunamehu.

3. Vatkaa kerma ja suola löysähköksi vaahdoksi. Lisää sitten avokadosose ja kerma maito-sokeri-seokseen varovasti käännellen. Pakasta sopivissa rasioissa (sellaisissa joissa pystyt sekoittamaan/vatkaamaan jäätelöä jäätymisen aikana.) Sekoita jäätelöä välillä. (noin 1-2 h välein) 

Tarjoile joko hieman sorbettimaisena (kun se ei ole vielä kunnolla jäätynyt) tai jäätelönä. Pakastaminen kestää...no varmasti voin sanoa "yön yli", me nautimme jäätelöä kyllä jo noin 4-5 h päästä sen tekemistä, tosin silloin se oli ennemminkin sorbettimaista. 



Koristeena pistaasipähkinää sekä valkosuklaata

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti