keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Seesaminäkkäri

No niin, jatketaan nyt vielä leipäteemalla, kun se eilen pääsi hyvin käyntiin :) Turhaa olisi kirjoittaa pitkästi, kun sen voi tehdä lyhyesti. Seesaminäkkäri on parasta näkkileipää, jota olen ikinä maistanut.



Seesaminäkkäri (alkuperäinen ohje Leivotaan lehdestä,)

¼ pkt tuorehiivaa
2 ½ dl maitoa
1 rkl rypsiöljyä
1 tl hunajaa
2 dl grahamjauhoja
4 dl vehnäjauhoja
3 rkl pellavansiemeniä
1 dl seesaminsiemeniä
1 ½ tl suolaa

1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Murenna hiiva kulhoon.
2. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Kaada kulhoon ja liuta hiiva siihen.
3. Lisää öljy ja hunaja.
4. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää seokseen vähitellen. Alusta lopuksi taikinaa kädellä.
5. Jaa taikina leivinpöydällä n. 20 palaan. Ripottele pöydälle runsaasti seesaminsiemeniä, sekä
tarvittaessa myös vehnäjauhoja. Kauli mahdollisimman ohuiksi.
6. Paista uuni keskitasolla 7-10 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti