maanantai 2. kesäkuuta 2014

Toll house cookies & mangojuustokakku

Viime lauantaina vietettiin siskoni yo-juhlia, jonne olin leiponut osan tarjottavista. Kahvipöydässä tarjottiin leipomiani suklaakeksejä ja mangokakkua. Suklaakeksien resepti on perinteinen, äitini reseptikansiosta. Olen leiponut tällä ohjeella hyvin monta kertaa ja aina on onnistunut  ja tullut hyviä keksejä :) Niinpä halusin jakaa tämän reseptin teillekin, kyllä maailmaan vielä yksi suklaakeksiresepti aina mahtuu. Mangojuustokakkua olen myös tehnyt useasti, se on ihanan raikas sekä hyvin helppotekoinen, siksi pidän siitä paljon. Ohje ei ole omani, olen vain tehnyt aivan pieniä muutoksia siihen, mutta kakku on hirmuisen hyvää, joten halusin julkaista sen.



Toll house cookies (n.40 keksiä)

2 3/4 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
1/2 tl soodaa
1/2 tl suolaa
1,25 dl pehmeää voita
1 dl sokeria
3/4 dl fariinisokeria
1/2 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
1,25 dl pähkinä ja/tai mantelirouhetta
170 g taloussuklaata

1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit keskenään. Kuuumenna uuni 180-190 asteeseen.
2. Lisää kananmuna hyvin vatkaten.
3. Sekoita vehnäjauhot,sooda,suola ja leivinjauhe, lisää vaahtoon.
4. Paloittele suklaa (ja mahdollisesti pähkinät, jos et käytä valmista rouhetta)
5. Lisää suklaa ja rouhe taikinaan ja sekoita hyvin.
6. Ota lusikalla tai muulla muotilla taikinasta pieniä paloja kerrallaan, jotta saat kekseistä samankokoisia. Pyörittele palat palloiksi, laita pellille sekä paina hieman niitä.
7. Paista n. 8-10 minuuttia. Keksit säilyvät muutaman kuukauden.

Mangojuustokakku (alkuperäinen ohje täältä)

Pohja:

200 g digestivekeksejä
75 g voita

Täyte:

4 liivatelehteä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
2 1/2 rkl sitruunamehua
2-3 dl kuohukermaa

Päälle:

2 1/2 prk piltti mangososetta
2 1/2 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua

1. Leikkaa leivinpaperista irtokakkupohjavuuan muotoinen pala ja aseta se vuuan pohjalle.
2. Sulata voi ja anna sen hieman jäähtyä. Murenna keksit (esim. minigrip-pussissa kaulimen avulla.) Yhdistä keksit ja rasva. Painele seos vuuan pohjalle ja laita jääkaappiin.
3 .Laita liivatelehdet astiaan, jossa on kylmää vettä. Sekoita vatkaimella sokerit tuorejuuston sekaan. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. 
4. Kuumenna kattilassa muutama ruokalusikka sitruunamehua, sulata liivatteet kiehuvaan nesteeseen. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon, koko ajan sekoittaen.
5. Lisää kerma, varovasti nuolijalla käännelle. Kaada seos pohjan päälle. Hyydytä muutama tunti tai mielellään yön yli.
6. Liota liivatteet kylmässä vedessä. Kuumenna sitruunamehu kattilassa ja sulata liivatteet. Kaada ohuena nauhana mangososeen joukkoon. Sekoita ja kaada hyytyneen täytteen päälle. Hyydytä vähintään puolisen tuntia.
7. Koristelu: valkosuklaaristikko Sulata vähän yli puoli levyä valkosuklaata (n.70 g) vesihauteessa tai mikrossa. Leikkaa leivinpaperista kakun  muotoinen pala ja aseta paperi esim. ison leikkuulaudan päälle. Kaada sulatettu suklaa pieneen pursotinpussiin (leivinpaperista taittelemalla tehty) ja pursota ristikkö leivinpaperin päälle. Siirrä pakastimeen ja anna kovettua kunnolla. Liuta valmis ristikko varovasti kakun päälle. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti