sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Raparperikakku

Julkaisin vähän aika sitten raparperipiirakan reseptin, mutta tämä ohje poikkeaa paljonkin siitä. Otin tämänkin reseptin taas Regal-lehdestä, kuva näytti niin hyvältä ja raparperit odottivat käyttäjäänsä takapihalla. Koska kyseessä oli ranskan kielinen resepti, jouduin välillä pysähtyä pohtimaan, pitäisikö esim. käyttää sekoittamiseen sähkövatkainta vai käsiä. No, haastettahan pitää aina vähän olla. Huomenna on vasta vuorossa maistelu ja kuvaus, mutta ainesosien perusteella siitä ei voi tulla muuta, kuin hyvää :)


Raparperikakku (Regal-lehdestä, 4 annosta)

 Pohja:

200 g vehnäjauhoja
120 g voita
80 g tomusokeria
25 g mantelijauhoja
1 kananmuna
ripaus suolaa

Täyte:

2 liivatelehteä
250 g mansikoita (käytin pakastemansikoita)
30 g sokeria
30 g maizenaa
5 dl maitoa
25 g voita


 Päälle:

2 raparperin vartta
30 g sokeria


1. Pohja: Sekoita käsin huoneenlämpöinen voi, siivilöity tomusokeri, mantelijauho ja suola keskenään. Lisää kananmuna ja lopuksi jauhot. Kääri taikina kelmun ympärille ja laita jääkaappiin noin tunniksi.

2. Laita 2 liivatelehteä likoamaan kylmään veteen.
3. Lämmitä kattilassa maito ja mansikat, kuumenna kiehuvaksi, siivilöi kulhoon. Lisää voi.
4. Vispaa kananmunat, maizena ja sokeri tasaiseksi seokseksi. Lisää maito-mansikkaseos ja sekoita, kaada takaisin kattilaan. Anna seoksen pulpahtaa ja sulata sitten liivatelehdet nesteeseen.
6. Peitä kelmulla ja siirrä kylmään.

7. Leikkaa raparperien punainen osa (en itse saanut ihan hyvin punaisia osia,  ne ovat hienomman näköisiä kuin vihreät, kakun päällä) suikaleiksi. Aseta raparperisiivut pellille, ripottele päälle hieman sokeria. Paahda suikaleita pellillä 180 asteessa 10 minuutttia. Raparperi ei saa kuitenkaan palaa!

8. Kaulitse tai taputtele pohjataikina irtokakkupohjavuuan pohjalle ja reunoille ( laitoin leivinpaperin vuuan pohjalle). Paista 180 asteessa ensin 10 minuuttia, niin että laitat leivinpaperin palan päälle ja siihen painoksi papuja, herneitä tms. Ota 10 minuutin jälkeen paperi pois ja paista vielä samat 10 minuuttia.

9. Kaada täyte paistetun pohjan päälle (jäähdytä ensin pohjaa hetki). Koristele raparpereilla. Anna tekeytyä tunti tai pari jääkaapissa, tai yön yli.




2 kommenttia:

  1. Hienon näköinen raparperikakku! Pitäisi joskus kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kannattaa varsinkin kokeilla tuoreilla mansikoilla, siiten kun niitä saa. Silloin niitäkin voi laittaa vaikkapa koristeeksi raparperien päälle, ja mansikka luultavasti maistuu täytteessä paremmalta.

      Poista