keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Suklaa-banaanijäätelö

Tänään inspiroiduin selaamalla mm. tastespottingia, tasteologieta ja foodgawkeria. Ideoita tuli tietysti enemmän kuin ehdin yhdessä päivässä toteuttaa, mutta innostuin kokeilemaan jäätelöä. Ei kuitenkaan mitään aivan tavallista kermajäätelöä, vaan banaanista ja kaakaojauheesta valmistettua. Minulla on ollut jo pitkään tapana pilkkoa banaanit (varsinkin tummuneet) pakkaseen esim. pirtelöjä varten, mutta tämä kokeilu oli jotain uutta. Voin sanoa, että valmistamiseen ei mennyt kauaakaan aikaa, ja jäätelö oli oikeasti todella hyvää! On ihmeellistä, miten kahdesta raaka-aineesta saa tehtyä näin ihanaa. Jonkinlaisen reseptin kehittelin, mutta uskon monen osaavan tämän valmistuksen ilman reseptiä, ja banaanin ja kaakaon makusuhdetta kannattaa säädellä mieleiseksi. Kuten kuvista näkyy, en ehtinyt pitämään jälkiruokaa tarpeeksi kauan pakkasessa, joten se oli vähän sorbetin ja jäätelön välimuoto, mutta hyvää niinkin! Plussana on myös, että tämä on hyvin kevyttä, ei tule ollenkaan raskas olo, niin kuin "normaalista" jäätelöstä. Joten, jos haluaa nopeasti jotain hyvää kesähelteellä, niin suosittelen lämpimästi tätä.

Suklaa-banaanijäätelö (4-5 henkilölle)

420 g pakastettua banaania
40 g kaakaojauhetta (tummaa esim. Vanhouten)
Koristeluun:  
  • Suklaanappeja, -rouhetta tai muita suklaakoristeita
  • Kuivattuja banaanilastuja
  • Hunajaa
1. Laita banaanit monitoimikoneeseen, ja anna käydä kunnes banaanit muuttuvat yhtenäiseksi "sorbettimaiseksi seokseksi"
2. Lisää kaakaojauhe ja anna käydä kunnes sekoittuu banaaneihin
3. Laita pakkaseen n. 1-2 h tai tarjoa heti
4. Koristele annokset halutessasi







P.S. Laita banaaneja pakkaseen jo etukäteen, niin valmistus on nopeampaa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti