maanantai 23. kesäkuuta 2014

Suklainen raitakakku



Ajatuksena oli tehdä kuivakakku, mutta en (tietenkään) halunnut tehdä aivan tavallista versiota. Päädyin jakamaan taikinan eri osiin, niin kuin eilenkin. Lisäksi valmistin kakun vaahdottamalla voin ja sokerin, eli samoilla linjoilla myös :) Tietysti lopputulos oli aivan erilainen kuin keksit.

Ensin suunnittelin kakun näin:  alimmaiseksi vaalea taikina, keskelle hieman tumma ja päällimmäiseksi kaikista tummin. Päädyin kuitenkin laittamaan taikinat hiukan eri järjetykseen, koska pelkäsin, etteivät tummat taikinat erottuisi toisistaan, kuten kävi. Niinpä kakkua syödessä tuli mieleen tiikerikakun raidat (tosin siinä värit toisinpäin.) Kakku oli ihanan tuoksuinen ja suklainen, yhteen taikinaan tuli tummaa suklaata.

Helpommalla pääsee esimerkiksi, jos haluaa tehdä vain kaksi taikinaa.Mikäli tekisin tätä kakkua toisen kerran, voisin haluta itsekin tehdä niin. Ensi kerralla lisäisin myös ehkä valkosuklaata vaaleaan pohjaan.

Kannattaa olla erityisen tarkkana siinä, että jaat taikinan yhtä suuriin osiin, ja levität joka välissä taikinan tasaisesti, aivan reunoille asti!



Suklainen raitakakku

150 g voita
1 1/2 dl sokeria
2 kananmunaa
3-3,25 dl erikoisvehnäjauhoja
1,25 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhe
1 tl vaniljasokeri
n. 20 g suklaata (6-8 palaa)
0,5 dl maitoa

Yhteinen osa:

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Voitele ja korppujauhota pieni (17-21 cm), pyöreä irtokakkupohjavuoka.

2. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri keskenään. Lisää kananmunat yksitellen, koko ajan vatkaten.



3. Sekoita jokaisessa osassa seuraavat ainesosat (kuivat aineet) keskenään:

Vaalea osa

1,5 dl jauhoja + 0,3 tl leivinjauhetta + 1 tl vaniljasokeria

Tumma osa

0,75 dl jauhoja + 0,3 tl leivinjauhetta + 0,5 dl kaakaojauhetta

Suklaaosa

0,75 dl jauhoja + 0,3 tl leivinjauhetta + 0,75 dl kaakaojauhetta


4. Jaa taikina kolmeen osaa (n. 120 g). Sekoita jokaisessa osassa kuivat aineet voi-sokerivaahtoon, lisäten välillä maitoa. Maitoa ei tule aivan niin paljon suklaaosaan, koska siinä on myös sulatettua suklaata. Sulata siis hieman suklaata, ja lisää se suklaaosaan lopuksi.

5. Kun kaikkien osien ainekset ovat sekoitettu, lisää toinen tummista osista (minä lisäsin ei-suklaa osan) vuuan pohjalle. Levitä se tasaisesti reunoille asti. Tämän jälkeen keskelle tulee vaalea osa ja päälle suklaaosa.

6. Paista kakkua uunissa n. 30-35 minuuttia. Kumoa lautaselle ja anna jäähtyä. Koristele halutessasi kermavaahdolla( 1 dl kermaa + ripaus suolaa + 0,5 tl vaniljasokeria.) Viimeistele sihtaamalla kaakaojauhetta päälle, tai jos et laita kermaa niin tomusokeri sopii varmaankin paremmin.













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti