Taas kerran valmistin vuokaruokia :) Kreikkalaisen makkaravuuan resepti löytyy Yhteishyvän nettisivuilta, olen tehnyt vuokaa jo useampia kertoja, tosin kuin munakoisovuokaa, jota tein aika lailla fiilispohjalta. Tarkoitukseni oli ensin tehdä kasvismoussakaa, mutta en sitten tehnytkään sitä, ja munakoiso oli käytettävänä. Munakoisovuuasta tuli ihan hyvää, tosin on tärkeää muistaa laittaa tarpeeksi mausteita.
Kreikkalainen makkaravuoka 4-5 hengelle (alkuperäinen resepti täältä)
1 pkt lenkkimakkaraa
0,5 dl ketsuppia
1-2 sipulia
oliiveja ( 0, 5 dl)
feta/salaatti -juuustokuutioita ( 180 g)
n. 2 rkl tuoretta basilikaa
(hieman chilijauhetta, jos tykkäät tulisesta)
400 g/1 prk tomaatimurskaa
reilusti mustapippuria myllystä
1 dl juustoraastetta (esim. emmental)
1. Voitele uunivuoka ja lämmitä uuni 225 asteeseen.
2. Kuori makkarat, paloittele ne isohkoiksi paloiksi. Laita makkaranpalat vuokaan. Kuori ja lohko sipuli. Hienonna basilikan lehdet sekö raasta juusto.
3. Lisää kaikki ainekset vuokaan, paitsi juustoraaste. Sekoittele, kun ainekset ovat tasaisesti sekaisin ripottele juusto pinnalle.
4. Paista 15-20 minuuttia uunin keskitasolla. Tarjoile vaikkapa riisin tai pastan kera.
Munakoisovuoka 2-3 hengelle
keskikokoinen munakoiso
sipuli
iso valkosipulikynsi
2 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoja
n. 3 dl maitoa
suolaa & pippuria
oreganoa
n. 1 dl juustoraastetta
1. Lämmitä uuni 225 asteeseen ja voitele pienehkö uunivuoka.
2. Sulata kattilassa voi, lisää jauhot anna kypsyä n. minuutin, älä ruskista jauhoja.
TÄRKEIN KOHTA: Kaada vähitellen maitoa jauhovoiseoksen joukkoon, siis hyvin vähitellän samalla koko ajna voimakkassati vispaten. Jos kaadat liian nopeasti nestettä, kastikkeeseen jää "jauhopaakkuja". Loppuvaiheessa voit lisätä maidon nopeammin. Anna kastikkeesn kiehua n. 10-15 minuuttia. Mausta kastike lopuksi suolalla ja pippurilla sekä laita hieman juustoa kastikkeeseen.
TÄRKEIN KOHTA: Kaada vähitellen maitoa jauhovoiseoksen joukkoon, siis hyvin vähitellän samalla koko ajna voimakkassati vispaten. Jos kaadat liian nopeasti nestettä, kastikkeeseen jää "jauhopaakkuja". Loppuvaiheessa voit lisätä maidon nopeammin. Anna kastikkeesn kiehua n. 10-15 minuuttia. Mausta kastike lopuksi suolalla ja pippurilla sekä laita hieman juustoa kastikkeeseen.
3. Raasta juusto. Pese munakoiso ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Laita vuuan pohjalle kerros munakoisoa, sen päälle sipulisilppua, sitten kastiketta sekä hieman mausteita (pippuria, suolaa, oreganoa). Jatka samalla lailla (munakoiso, sipuli kastike, mausteet. ) Laita viimeiseksi päälle juustoraaste.
4. Paista n. 25-30 minuuttia keskitasolla.
Nam...kuulostaa (ja näyttää) hyvältä!
VastaaPoista