Mustikkapiirakka kuuluu kesään. Olen lähestulkoon aina leiponut tällä reseptillä. Tykkään enemmän mustikkapiirakaasta, joka on tehty pullataikinaan, kuin esim. murotaikinaan :) Vaikka pullataikinan tekeminen vie hieman enemmän aikaa, se palkitsee syöjän!
Mustikkapiirakka
Pohja:
2 1/2 dl maitoa
25 g tuorehiivaa
1/2 tl suolaa
3/4 dl sokeria
n. 7 dl vehnäjauhoja
75 g voita
Täyte:
1-1 1/2 litraa mustikoita
1-2 dl sokeria
2-3 rkl perunajauhoja
1. Valmista taikina. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sulata voi mikrossa. Murustele tuorehiiva maitoon. Lisää sekaan myös suola ja sokeri. Vaivaa jauhot vähitellen taikinaan. Kaada loppuvaiheessa voi joukkoon ja vaivaa kunnes saat tasaisen hyvän koostumuksen, jossa on sitkoa.
2. Kaulitse3/4 taikinasta leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi. Nosta pellille ja anna kohota (kaksinkertaiseksi)
3. Kauli loppu taikinasta ristikkoa varten leivinpöydällä. Survo mustikat, sokeri ja perunajauho keskenään. Levitä mustikkaseos piirakan pohjalle. Voitele kananmunalla ristikoksi tuleva osa. Leikkaa 1 1/2 cm nauhoja päälle ristikoksi. Paista piirakkaa 225 asteessa 15-20 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti