tiistai 15. heinäkuuta 2014

Broileripiirakka




Tänä iltana tein pitkästä aikaa ihan tavallista broileripiirakkaa, joka menee huomenna tuliaiseksi Helsinkiin :) Ohje on ihan perus, sitä voi hyvinkin soveltaa vähän sen mukaan mitä kaapista löytyy. Tällä viikolla aion ehkäpä julkaista myös kasvispiirakan reseptin. Piirakat ovat kyllä tosi mukavia syötäviä kesällä. Ne ovat hyviä esim. piknikeillä ja mökeillä, sillä ne pystyy leipomaan jo reilusti etukäteen pakkaseen.

Broileripiirakka


Pohja:

100 g voita
170 g vehnäjauhoja
20 g/ n. 0,5 dl 
kananmuna
ripaus suolaa


1. Mittaa voi ja palotteile se pieniksi kuutoiksi. Laita jauhot keoksi keskelle pöytää ja tee kuoppa sen keskelle. Lisää kuoppaaan voi, kananmuna ja ripaus suolaa. Hiero sormilla voi ja muna hyvin sekaisin. Lisää sitten juusto ja vaivaa jauhot joukkoon. Laita valmis taikina kelmuun käärittynä jääkaappiin noin 20-30 minuutiksi, jotta sitä on helpompi käsitellä. Tee tässä välissä täyte.


2. Voitele ja korppujauhota piirakkavuoka. Painele taikina sen pohjalle ja reunoille. Laita päälle leivinpaperin/voipaperin pala ja siihen päälle painoksi kuivattuja herneitä, papuja tms. Esipaista pohjaa n. 15 minuuttia. Ota sitten herneet ja paperi pois ja paista viel noin 5-10 min. Lisää seuraavaksi täytteet.

Täyte:

200-300 g broilerin fileesuikaleita
1 kevätsipuli ja kevätsipulin varsia
1/4-1/2 punaista paprikaa
salaattijusstokuutoita/fetaa


1. Kuumenna paistinpannussa öljyä. Ruskista broileri, lisää lopussa pannulle suikaloitu sipuli. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Pese ja pilko paprika ja kevätsipulin varret.

Päälle:

2 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
n. 1 dl juustoraastetta
mausteita: oreganoa 1-2 tl, persiljaa 1 tl, basilika 0,5 tl ja hieman pippuria ja suolaa


1. Riko kananmunat kulhossa. Yhdistä muiden ainesten kanssa. Kaada piirakan täytteen päälle. Paista piirakaa täytteiden kanssa noin 20-30 min





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti